Quantcast
THE STREAM

Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κλαίνε και ικετεύουν να ακυρωθεί η επίσκεψη του Πάπα

Δακρύβρεχτη ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου “Όσιος Πορφυρός”


President Creed · 14 Απριλίου 2016

 

Μια εξαιρετικά μακροσκελή συγκινητική ανακοίνωση εξέδοσε ο Φοιτητικός Σύλλογος του οσίου Πορφυρού εν όψει της αναμενόμενης επίσκεψης του τελευταίου στη Λέσβο το προσεχές Σάββατο.

 

pope-to-visit-greece-to-highlight-refugee-crisis.w_l

 

Οι Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ βρίσκονται σε απόλυτη απελπισία και τρόμο με την έλευση του Ποντίφικα, οπότε κατάφεραν να ηρεμήσουν λιγάκι, ίσα ίσα για να σκαρώσουν πεντέξι γραμμούλες ώστε να ικετεύσουν κλαίγοντας να μην έρθει ο ηγέτης των αιρετικών στη Λέσβο.

Η δακρύβρεχτη ανακοίνωση ξεκινάει ως εξής:

Με αφορμή την επίσκεψη του αιρετικού πάπα Ρώμης στην υπερευλογημένη μας Ελλάδα, μια επίσκεψη που ικετεύουμε με δάκρυα να ακυρωθεί διότι αλλιώς οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, καλεσμένος μάλιστα του ιδίου του Μακαριωτάτου, ήρθε στο νου μας ένας άλλος αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μάλιστα εκοιμήθη την 10 Απριλίου 1998, ο Μακαριώτατος Σεραφείμ Τίκας.

 

Στη συνέχεια ο φοιτητικός σύλλογος του οσίου Πορφυρού αναφέρει μια δήλωση που είχε κάνει το απόλυτο ειδώλου του, ο Μακαριώτατος Σεραφείμ, όταν πληροφορήθηκε ότι είχαν έρθει εκπρόσωποι του Πάπα στην Αθήνα.

“Αφού ξέρεις ότι δεν θέλω να τους βλέπω αυτούς, δεν αντέχω βρε παιδί μου”. Μακαρι, ειλικρινά το ευχόμαστε, να τον μιμούνταν και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος, αλλά μάλλον δεν το θέλει.

(…) Ας έχουμε λοιπόν την ευχή του και ας ικετεύσουμε όλοι μαζί, ο νυν Αρχιεπίσκοπος να τον μιμηθεί και να μετανοήσει. Αμήν. Αμήν. Αμήν.  

Μετά βαθυτάτου σεβασμού.

Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (Φοιτητικός Σύλλογος του οσίου Πορφυρού)

 

Best of internet