Quantcast
THE STREAM

Το Μega κάνει στάση πληρωμών στους εργαζόμενούς του

Οι εργαζόμενοι κάνουν συνέλευση για να πάρουν τα λεφτά τους απ’ το μεγάλο κανάλι


THE NEWSROOM · 12 Απριλίου 2016

 

Εχθές υποτίθεται ότι οι εργαζόμενοι του Mega θα πληρώνονταν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Μαρτίου, όμως όπως τους ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του καναλιού, η πληρωμή αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.

Mega-tiletipos

Όπως διαβάζουμε στο efsyn.gr:

 

Xρήματα δεν υπάρχουν, γίνεται προσπάθεια να πληρωθεί έστω το δώρο τουΠάσχα (όπως είναι υποχρεωμένοι λόγω νόμου) στις 27 Απριλίου, μισθό επιπλέον όπως έχουν σήμερα τα πράγματα ας μην περιμένουν.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει επίσημη ενημέρωση στους εργαζόμενους στις 2 το μεσημέρι (όλα τα παραπάνω τους τα μετέφεραν, άτυπα, σήμερα, αφότου υπήρξε αντίδραση), αλλά δεν αποκλείεται ακόμα και το απόγευμα να κηρυχθεί απεργία στο κανάλι, συντονισμένα, από τα Σωματεία.

Οι υπεύθυνοι του Mega τους διεμήνυσαν πάντως να μην κατέβουν σε απεργία γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα κερδίσουν τίποτε, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. «Και αν δεν έχετε να μας δώσετε ούτε καν το δώρο, τι θα συμβεί;» αναρωτήθηκαν κάποιοι. Τα βλέμματα των υπευθύνων ήταν έως και αποκαρδιωτικά. Σαν να μην υπάρχει μέλλον.

Βέβαια, την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλείου του Mega κατά 22,5 εκατομμύρια ευρώ, λεφτά που θα μπουν αργότερα. Αν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφ.Συν. Σαββατοκύριακου οι νέοι μέτοχοι θα πρέπει άμεσα (μεθαύριο!) να καταθέσουν σε κλειστό λογαριασμό 11,25 εκ. (τα οποία δεν θα μπορούν να πειράξουν) συν 2 εκ. επιπλέον για τα τρέχοντα έξοδα (όπως η μισθοδοσία).

Το χειρότερο, στα όρια της αθλιότητας, με τους παλαιούς μετόχους είναι άλλο: βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους, εκβιάζοντας. Τόσο νοιάζονται για τον κόσμο τους. Λαμπρά.

Best of internet