Quantcast
THE STREAM

Αφιέρωμα: 9 στιγμές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραφε την πώληση του λιμανιού που υπέγραψε σήμερα

Έπεσαν οι υπογραφές με τους Κινέζους για το λιμάνι του Πειραιά


Τσαγκ · 8 Απριλίου 2016

 

Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για τον ΟΛΠ (Οργανισμό Λιμένος Πειραιά) μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Cosco. Όπως διαβάζουμε στο capital.gr (!) :

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί, στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, η υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation.

Από ελληνικής πλευράς η συμφωνία θα υπογραφεί από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ενώ θα ακολουθήσει ειδική τελετή στο Ζάππειο, στην οποία δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα δώσει το παρών ο υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος είχε αντιταχθεί στην παραχώρηση.

Θυμίζουμε ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, αρχικά θα καταβληθούν 280,5 εκατ. ευρώ και θα αποκτηθεί το 51% του ΟΛΠ, ενώ σε 5 χρόνια, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι του συμφώνου μετόχων (SPA), συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών επενδύσεων, η Coscoθα καταβάλει επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει και το υπόλοιπο ποσοστό φτάνοντας στο 67% .

 

cosco8

Ας κανουμε μια ιστορικη αναδρομη πως φτασαμε σε αυτη την σπουδαια συμφωνια . Το 2009 ο Αλεξης δεν γουσταρε την φαση καθολου ,αλλα νταξ περασαν τα χρονια..

 

 

12988155_10209411687715630_301476392_n

Το 2014 με ανεβασμένα τα ποσοστά του Σύριζα εξακολουθεί να ειναι πολύ νευριασμενος με την φαση και λεει ξεκάθαρα οτι η Cosco παίρνοντας το λιμάνι πλέον θα ελέγχει όλο τον Πειραιά.

 

 

cosco7

 

Το λιμάνι θα παραμείνει δημόσιο . ΤΕΛΟΣ

 

 

 

cosco4cosco6

 

cosco5
Τέρμα στα τετελεσμένα, ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ.

cosco3

ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ.

 

 

cosco

 

dritsas

και αυτό είναι δέσμευση. #ΝΟΤ

Πολλά μπράβο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ευκαιρία να τους θυμίσουμε άλλα 7 πράγματα που μπορούν να ξεπουλήσουν τώρα που πήραν φόρα.

Best of internet