Quantcast
THE STREAM

Kαι επίσημα μαλάκες είναι όσοι τη βρίσκουν να διορθώνουν την ορθογραφία των άλλων, σύμφωνα με έρευνα

Επίσης μάλλον είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους


LUBEN CREW · 7 Απριλίου 2016

 

Ξέρετε τι είναι πιο εκνευριστικό από τα ορθογραφικά λάθη; Οι άνθρωποι που δεν αντέχουν να μη τα διορθώνουν, συχνά θυσιάζοντας να χαθεί και το νόημα και ο σκοπός του εκάστοτε κειμένου-μηνύματος.

 
 

635895348340321591-2002208007_You+re+welcome+citizen+_16db7f66a8b6851f2a0c6ea92955449a

 
 

Και ξέρετε ποιός άλλος συμφωνεί με αυτό το σκεπτικό; Το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν τάσεις να συμπεριφέρονται σαν grammar nazis , να είναι, εχμ, μαλάκες.

Αρχικά, η έρευνα συμπέρανε ότι αυτοί που έχουν την τάση να διορθώνουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη των άλλων είναι οι πιο εσωστρεφείς, μάλλον επειδή οι πιο εξωστρεφείς είναι αρκετά ευτυχισμένοι προκειμένου να μπαίνουν στη διαδικασία να διορθώνουν κόσμο και να αντλούν απ’ αυτό την ευχαρίστησή τους.

Η έρευνα ανακάλυψε όμως και κάτι άλλο. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ του πόσο δυσάρεστη παρέα μπορεί να είναι ένας τύπος με το πόσο γουστάρει να διορθώνει τον άλλο κόσμο. Δηλαδή δε μας λέει και τίποτα καινούριο η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αλλά πλέον έχουμε το support της επιστήμης για να δείξουμε σε όσους γουστάρουν να διορθώνουν κόσμο πόσο σπαστικοί μαλάκες μπορεί να γίνουν.

Συνήθως όταν ένας grammar nazi παρεμβαίνει για να διορθώσει ένα ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος, είναι το ίδιο χρήσιμος στη συζήτηση όσο ειναι και ο Senor Cleanfist:

 
 

Best of internet