Quantcast
THE STREAM

Γράμμα-καταγγελία των προσφύγων από το κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο (PHOTO)

Απόπειρα αυτοκτονίας από πρόσφυγα και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία


LUBEN CREW · 6 Απριλίου 2016

 

Καθιστική διαμαρτυρία έκαναν εχθές 100 πρόσφυγες στο κέντρο της Μόριας στη Λέσβο, αφού κατέλαβαν την κύρια είσοδο του χοτ σποτ και ζητούσαν να απελευθερωθούν και να μην απελαθούν στην Τουρκία.

 

Migrants who will be returned to Turkey demonstrate inside the Moria registration centre on the Greek island of Lesbos, April 5, 2016. REUTERS/Giorgos Moutafis

 

Σήμερα η καθιστική διαμαρτυρία συνεχίζεται, ενώ σύμφωνα με ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ένας Πακιστανός σκαρφάλωσε νωρίτερα πάνω σε ένα στήλο ηλεκτροφωτισμού και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει πέφτωντας στο κενό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο πρόσφυγας που είχε ανέβει στο στήλο φώναζε για την ελευθερία του και για τη μη-επαναπροώθησή του στην Τουρκία.

ImageHandler

Τελικά ο άνδρας πείστηκε να κατέβει από τον στύλο χάρη στην παρέμβαση του κόσμου τριγύρω αλλά και των υπευθύνων του κέντρου κράτησης.

moria (1)

 

Ένας άλλος από τους Πακιστανούς κρατούμενους στο hot spot έγραψε ένα γράμμα-καταγγελία για τις συνθήκες κράτησης και για την αντιμετώπιση των προσφύγων από την αστυνομία. Στο τέλος, δηλώνουν ότι προτιμούν να αυτοκτονήσουν παρά να επαναπροωθηθούν πίσω στην Τουρκία.

 

 

12961656_10156777142230385_250056458370926364_n

 

Διαδηλώναμε χωρίς να κάνουμε κάτι παράνομο. Όταν μερικοί Αφγανοί ήρθαν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, η αστυνομία τους έσπρωξε και τους έδιωξε πίσω. Ένας από τους αστυνομικούς χτύπησε μια γυναίκα από το Αφγανιστάν. Η αστυνομία μας συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα. Νομίζουν ότι είμαστε ζώα. Μας διώχνουν όποτε θελήσουν. Δεν έχουν ιδέα από ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης έχουν αρχίσει να χτυπούν παιδιά. Προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν στο όνομα του άσυλου. Η αστυνομία μπήκε αθόρυβα τη νύχτα στις σκηνές μας και έκανε την επιχείρησή της.

Εν ολίγοις:

  1. Θα αποδεχτούμε το θάνατο αλλά όχι την επαναπροώθησή μας.

  2. Θα αυτοκτονήσουμε όλοι εάν μας απελάσουν.

Best of internet