Quantcast
THE STREAM

Μέσα σε τέσσερις μήνες η Τουρκική Συνοριοφυλακή πυροβόλησε και σκότωσε 16 πρόσφυγες

Η “Ασφαλής τρίτη χώρα” μεταξύ άλλων πυροβόλησε 3 παιδιά


THE NEWSROOM · 31 Μαρτίου 2016

H Tουρκική Συνοριοφυλακή πυροβόλησε και σκότωσε δεκαέξι πρόσφυγες όταν αυτοί είχαν περάσει τα Συροτουρκικα σύνορα για να ζητήσουν άσυλο, όπως διαβάζουμε στον Independent.

Ήδη είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα επιθετικότητας της τουρκικής ακτοφυλακής προς τους πρόσφυγες, όμως τα νέα στοιχεία περι πυροβολισμών εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την αναγνώριση της Τουρκίας από την ΕΕ ως “ασφαλής τρίτη χώρα” και μάλιστα δημιουργεί ανησυχίες για την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για την επαναπροώθηση των προσφύγων στην Τουρκία.

 

turkeyborder

Πρόσφυγες στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

Σύμφωνα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες σκοτώθηκαν από πυρά τούρκων φρουρών 16 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Σύμφωνα με την αναφορά του Συριακού Παρατηρητήριου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρεται ως παράδειγμα η δολοφονία ενός πρόσφυγα με το παιδί του στο Ras al-Ain στα ανατολικά σύνορα Τουρκίας-Συρίας και η δολοφονία δύο προσφύγων στο Guvveci, στη δυτική Τουρκία στις 5 Μαρτίου.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συριακού Παρατηρητήριου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε στον Independent:

“Συμβαίνει σε όλες τις περιοχές. Συμβαίνει σε ανθρώπους που έρχονται από το Ιντλέμπ, το Χαλέπι, περιοχές της ISIS και περιοχές Κούρδων”

 

Άλλες πηγές ανέφεραν στους The Times ότι οι πρόσφυγες που σκοτώθηκαν από την Τουρκική Συνοριοφυλακή είναι στην πραγματικότητα πολλοί περισσότεροι.

Best of internet