Quantcast
THE STREAM

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες προσφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών

Ήδη έχουν ανταποκριθεί 80 δικηγόροι στην πρωτοβουλία


THE NEWSROOM · 30 Μαρτίου 2016

 

Μια ουσιαστική κίνηση αλληλεγγύης σχεδιάζεται με μια πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου Πατρών για εθελοντική νομική προστασία για μετανάστες και πρόσφυγες που μπορεί να βρεθούν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Στο κάλεσμα έχουν ήδη ανταποκριθεί ήδη 80 δικηγόροι, όπως διαβάζουμε εδώ.

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και συντονιστής της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, Τάκης Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Με την ιδιότητά μας ως νομικοί ευαισθητοποιηθήκαμε στο να προστατέψουμε πρόσφυγες και μετανάστες, εάν υπάρξει καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Σκοπός μας είναι να τους βοηθήσουμε, εφόσον ζητήσουν άσυλο ή υπάρξουν άλλα ζητήματα, σχετικά τις συνθήκες κράτησής τους.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες ενδεχομένως να μην γνωρίζουν τις διαδικασίες παροχής ασύλου, ή ποια δικαιώματα έχουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου, εφόσον βέβαια το επιθυμούν, θα υπάρχουν δικηγόροι που θα ξεκινήσουν διαδικασίες για την παροχή ασύλου

Σε περίπτωση που γίνουν καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμείς θα τις διερευνήσουμε και εφόσον υπάρχει ζήτημα, θα τους προστατεύουμε νομικά

 

Η ειδική επιτροπή για την πρωτοβουλιά έχει ήδη συνεδριάσει δύο φορές και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Πατρών συπλήρωσε “υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από συναδέλφους και εκτιμώ ότι όσο περνά καιρός θα αυξάνεται ο αριθμός των εθελοντών”.

Best of internet