Quantcast
THE STREAM

Bέλγοι πολίτες ήταν και οι τρεις τρομοκράτες στο χτεσινό χτύπημα στο αεροδρόμιο Βρυξελλών

Συνελήφθη ο καταζητούμενος που συνόδευσε τους βομβιστές στο αεροδρόμιο


THE NEWSROOM · 23 Μαρτίου 2016

 

Όπως μεταδίδεται από το πρωί στη βέλγικη τηλεόραση, οι δύο άνδρες που φαίνονται στην κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου των Βρυξελλών, δηλαδή οι υπαίτιοι για την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, ενώ ο τρίτος (και μοναδικός επιζών) συνελλήφθη σήμερα σε προάστιο των Βρυξελλών.

3712

 

freres

Οι βομβιστές οι οποίοι τελικά πυροδότησαν τις δύο βόμβες είναι δύο Βέλγοι με καταγωγή τις Βρυξέλλες, τα αδέρφια Ελ Μπακράουι, Ιμπραΐμ (30) και Κχαλίντ (27), οι οποίοι μάλιστα είχαν συλληφθεί νωρίτερα μέσα στο μήνα αλλά στη συνέχεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

 

https://twitter.com/police_temoin/status/712428757672456193

https://twitter.com/police_temoin/status/712429482121019392

 

Οι Ελ Μπακραουί ήταν γνωστοί στην αστυνομία για περιστατικά άσχετα με την τρομοκρατία. Στις 15 Μαρτίου είχαν συλληφθεί και οι δύο κατα τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης του Σάλαχ Αμπντεσλάμ σε προάστιο των Βρυξελλών, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι για άγνωστο λόγο.

Επιπλέον, ο Ιμπραΐμ Μπακράουι είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκισης το 2010 από το δικαστήριο των Βρυξελλών, όταν άνοιξε πυρ εναντίον της αστυνομίας με Καλάσνικοφ στις Βρυξέλλες αφού είχε διαπράξει ληστεία.

Το 2011 ο Καλίντ Μπακράουι καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή με την κατηγορία της κλοπής αυτοκινήτων. Και ο Καλίντ είχε στην κατοχή του Καλάσνικοφ την ώρα της σύλληψής του.

 

najim-laachraoui-isis-belgium

 

Πριν απο λίγο συνελήφθη και ο τρίτος καταζητούμενος για την επίθεση στο αεροδρόμιο, ο Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίος τους συνόδευσε στο αεροδρόμιο. Ο Λαχράουι συνελήφθη στη συνοικία Άντερλεχτ των Βρυξελλών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Λαχράουι είναι 24 χρονών από το Βέλγιο, ενώ έφυγε το 2013 για τη Συρία. Το 2014, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, γεγονός που δεν φαίνεται να τον απέτρεψε από το να επιστρέψει στο Βέλγιο όπου θεωρούνταν σύνδεσμος στρατολόγησης νέων Τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

 

Best of internet