Quantcast
THE STREAM

Πάνω από χίλιοι πρόσφυγες δραπετεύουν από την Ειδομένη μέσα από χείμαρρο (PHOTO)

Συγκλονιστικές εικόνες οικογενειών να διασχίζουν ορμητικά νερά μες στη βροχή


Bobol Gordello · 14 Μαρτίου 2016

Εκπληκτικές εικόνες έρχονται από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, καθώς από σήμερα το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άφησαν την Ειδομένη αναζητώντας το δρόμο προς την ΠΓΔΜ από τα σημεία εκείνα όπου δεν υπήρχε φράχτης ή περιφρούρηση. Ο βροχερός δρόμος τελικά οδήγησε τους 2.000 περίπου πρόσφυγες (άνθρωποι όλων των ηλικιών) σε ένα χείμαρρο, περνώντας τον οποίο θα μπορούσαν να πατήσουν το πόδι τους στη γείτονα χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το Βορρά. Ρωσικό πρακτορείο κάλυψε σκηνές από τη μετακίνηση των ανθρώπων αυτών:

Κάμερες φωτογράφων και απλών ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή αποθανάτισαν στιγμές από τη σημερινή πορεία των προσφύγων, που ήρθε για να προσθέσει ένα ακόμα κεφάλαιο στην πραγματικά συγκλονιστική ιστορία τους:

 

 

προσφ3

προσφ5

προσφ8

προσφ7

προσφ6

προσφ12

προσφ9

προσφ2

προσφ11

Φυσικά, υπήρξε αντίδραση από το υποψήφιο γειτονικό κράτος-μέλος της Ε.Ε. (και πώς να μην υπήρχε άλλωστε εφόσον είχε πάρει την επιλογή για κλείσιμο των συνόρων) με το στρατό να επιβιβάζει σε οχήματά του πρόσφυγες που πέρασαν στη χώρα για να επιστρέψουν στην Ειδομένη, ενώ συνελήφθησαν και φωτογράφοι.

 

CdhsD0GUMAAsriq

Εμείς από την πλευρά μας να συστήσουμε υπομονή στους γείτονες, καθότι με τέτοιες σπουδαίες εμφανίσεις δε χάνουν με τίποτα την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Ε.Ε. και να υπενθυμίσουμε προς όσους ξινίζουν τα μούτρα τους μπροστά στον αγώνα αυτών των Ανθρώπων ποιος είναι αυτός που νικάει στο τέλος:

προσφ10

Best of internet