Quantcast
THE STREAM

Aπατεώνες “διακινητές” προσφύγων από Πειραιά τραμπουκίζουν ρεπόρτερ μπροστά στην κάμερα (VIDEO)

Ως πότε θα χτυπάμε την επιχειρηματικότητα σε αυτό τον τόπο


THE NEWSROOM · 9 Μαρτίου 2016

 

Συνηθισμένη φαίνεται να είναι η κομπίνα καλοθελητών που λένε ψέμματα στους πρόσφυγες ότι τα σύνορα στην Ειδομένη είναι ανοιχτά, προκειμένου να βγάζουν λεφτάκια χρεώνοντας πανάκριβα εισιτήρια για να μεταφέρουν πρόσφυγες από τον Πειραιά προς τα σύνορα με τα Σκόπια.

Σε ρεπορτάζ του Alpha φαίνονται οι απειλές και οι τραμπουκισμοί των διακινητών προς τη ρεπόρτερ. Όπως αναφέρουν μάρτυρες στο βίντεο, οι διακινητές πιάνουν στην ανάγκη τους πρόσφυγες και τους ζητούν μέχρι και 500 ευρώ για να τους μεταφέρουν στην Ειδομένη, αφού πρώτα τους εξαπατούν λέγοντας πως τα σύνορα είναι ανοιχτά.

 

 

Μάλιστα, μόλις χθες συνελήφθη ένας 25χρονος, ο οποίος προσπάθησε να εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο τους πρόσφυγες, λέγοντάς τους δηλαδή ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά και χρεώνοντάς τους (χωρίς παραστατικά) εισιτήρια για να τους μεταφέρει στην Ειδομένη. Ο 25χρονος εντοπίστηκε στο Νέο Φάληρο, ως μισθωτής και οδηγός τουριστικού λεωφορείου, να επιβιβάζει σε αυτό είκοσι πέντε (25) πρόσφυγες από την Συρία, τους οποίους οι συνεργοί του μετέφεραν από την περιοχή του λιμένα Πειραιά με μικρό λεωφορείο, προκειμένου να τους μεταφέρει στα σύνορα.

Best of internet