Quantcast
THE STREAM

Πέλλα: Μετά τη φωτιά στο στρατόπεδο, όργωσαν αεροδιάδρομο για να μην κατασκηνώσουν πρόσφυγες (VIDEO)

Τέτοια ευρηματικότητα είχαμε να δούμε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο


THE NEWSROOM · 4 Μαρτίου 2016

 

Μια τρομερή εργατικότητα έπιασε τους ντόπιους στο χωριό Άθυρα, οι οποίοι εντελώς τυχαία όργωσαν και έσκαψαν μια έκταση 100 στρεμμάτων στον παλιό αεροδιάδρομο Αξιού. Η αυταπάρνηση και των ντόπιων να οργώσουν έναν αεροδιάδρομο αντί να τσικνίσουν στη βεράντα τους εξηγείται αν σκεφτεί κανείς ότι ο χώρος προοριζόταν για την φιλοξενεία 3000 προσφύγων.

 

 

Όταν σήμερα το πρωί έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του στρατού για αυτοψία του χώρου ώστε να στηθούν οι σκηνές, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος είναι πλέον ακατάλληλος για την εγκατάσταση προσφύγων, αφού η έκατση ήταν πλέον σκαμμένη.

 

orgoma1

 

Όπως διαβάζουμε στο karatzova.com οι κάτοικοι των Αθύρων προετοιμάζονταν για εισβολή:

Οι κάτοικοι των Αθύρων βρίσκονται σε επιφυλακή και το πρωί κτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας καλώντας  τον κόσμο με τον τρόπο αυτό να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να ματαιώσουν τα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία καταυλισμού 3.000 προσφύγων.

 

athira

Αυτή τη στιγμή ο αεροδιάδρομος Αξιού είναι έτσι:

orgoma2

 

Αρχικά η εγκατάσταση των 3000 προσφύγων θα γινόταν στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, το οποίο εντελώς τυχαία παραδόθηκε στις φλόγες λίγες μέρες αφού ανακοινώθηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί ως hot spot για την εγκατάσταση προσφύγων.

 

Resizer

 

Ένα βράδυ πάρουν τα τρακτέρ και τις τσάπες για να ξεριζώσουν κάθε ίχνος φιλοξενείας, οι ντόπιοι προπυλάκησαν τον Δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο, ο οποίος είχε πάει στο χωριό Άθυρα για να ενημερώσει τους κατοίκους για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει εκεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων.

 

 

Best of internet