Quantcast
THE STREAM

Δεν πληρώνω: Ο Άνθιμος πιστολιάζει τα 500.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ της μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Θαύμα! Εξαφανίστηκε ο ΕΝΦΙΑ!


President Creed · 8 Φεβρουαρίου 2016

Με την είδηση των οικονομικών προβλημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος να είναι ακόμα φρέσκια, έρχεται τώρα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να δηλώσει στο “Πρακτορείο 104,9” ότι κατάφερε να ακυρώσει ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ που όφειλε να καταβάλλει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Κράτος για το κτήριο της μητρόπολης.

ANTHIMOS

 

Ισχυρίστηκε δε ότι η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μητρόπολη Θεσσαλονίκης «δεν έχει περιουσία». Το κτήριο δηλαδή στο οποίο επιτέθηκε με κόκκινες μπογές την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα “Δαμόκλειος Σπάθη” είναι ένα φάντασμα, μια πλατφόρμα 9 και 3/4, και δεν εμπίπτει σε φόρο ακίνητης περιουσίας.

 

koukouloforoi-eisebalan-sti-mitropoli-thesnikis.w_l-1-640x360

Εικόνα των γραφείων της μητρόπολης Θεσσαλονίκης 2/2/2016 μετά από επίθεση της ομάδας “Δαμόκλειος Σπάθη”. Γι’ αυτό το κτήριο προκύπτει ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ το οποίο ο Άνθιμος σκοπεύει να πιστολιάσει.

 

cebcceb7cf84cf81cebfcf80cebfcebbceb7-ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7cf82

 

Συγκεκριμένα ο Άνθιμος δήλωσε:

«Ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό» (…) «το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί».

 

Το καλό κεράκι των πιστών είναι αυτό που σώζει την εκκλησία σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο οποίος αφού αρνήθηκε την ύπαρξη εκκλησιαστικής περιουσίας, όταν ρωτήθηκε για το προσφυγικό ζήτημα, δήλωσε:

το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο.

 

 

Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει περιουσία κατα περίπτωσιν, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να την προστατεύσει.

anthimos11

 

 

Best of internet