Quantcast
THE STREAM

Η Αυστραλία στέλνει μετανάστες αιτούντες άσυλο στη δική της Σπιναλόγκα

Σκατόψυχες ιδέες και λύσεις για το μεταναστευτικό


President Creed · 8 Φεβρουαρίου 2016

Δεν ξέρουμε εάν η τηλεοπτική παραγωγή “Το Νησί” ταξίδεψε μέχρι την άκρη του κόσμου (Άκρη του κόσμου είναι η Αυστραλία, για όσους δεν γνωρίζουν), αλλά δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η ιδέα που είχε η γραμματεία μετανάστευσης της Αυστραλίας για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό της ζήτημα.

Την καταπληκτική ιδέα που θα την ζήλευαν και οι εμπνευστές της Σπιναλογκα επινόησαν οι Αυστραλιανές αρχές για να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα και την ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος της Αυστραλίας δήλωσε ότι 267 μετανάστες που έχουν υποβάλλει αίτηση για παροχή ασύλου θα μεταφερθούν  σε νησί του Ειρηνικού που βρίσκεται 3.000 χλμ μακριά από την Αυστραλία. Πολλοί από αυτούς τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο πάσχουν από καρκίνο ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο θανατηφόρων ασθενειών.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε τις αντιδράσεις του συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών αλλά και εκκλησιαστικών ηγετών μιας και ανέφεραν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το άσυλο είναι ιερό. Αίσθηση προκαλεί ότι από τους 267 αιτούντες άσυλο, 37 είναι βρέφη τα οποία χρειάζονται άσυλο ακριβώς για λόγους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Nauru, where Australia sends asylum seekers to be processed

AFSTRALIA

To νησί Ναούρου απέχει 3000 χιλιόμετρα από το νησί της Αυστραλίας. Εκεί βρίσκεται το κέντρο κράτησης Ναούρου στο οποίο θα μεταφερθούν οι μετανάστες αιτούντες άσυλο.

 

Το νησί Ναούρου λοιπόν είναι ένα πρότζεκτ σαν την Σπιναλόγκα, μόνο που αντί να απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον έξω κόσμο, απέχει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα και είναι μέσα στη μέση του Ειρηνικού.

 

O Γραμματέας Μετανάστευσης της Αυστραλίας δήλωσε

Δυστυχώς, κάποιοι μετανάστες με μακροχρόνιες και δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες, δεν θα βρίσκονται για πολύ καιρό ακόμη εδώ

 

 

 

 

Εμείς πάντως ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει και το τρομερό αφισέτο του Αυστραλιανού Κράτους προς τους μετανάστες:

Australia-Immigration_02-420x620

Best of internet