Quantcast
THE STREAM

Ψεύτικη ήταν τελικά η πιο γνωστή περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης από μετανάστες στην Γερμανία

Αποδείχθηκε ότι το κοριτσάκι επινόησε τον βιασμό ως δικαιολογία για να μην πάει σχολείο


THE NEWSROOM · 1 Φεβρουαρίου 2016

 

Ένα δεκατριάχρονο κορίτσι από Ρωσία και Γερμανία που διαμένει στο Βερολίνο είπε ψέμματα στους γονείς της ότι την απήγαγαν και την βίασαν μετανάστες επειδή φοβόταν να γυρίσει σπίτι της μετά από μπλεξίματα που είχε με το σχολείο, σύμφωνα με την Guardian.

 

3500

Διαδηλώσεις Γερμανο-Ρώσων μετά το (ψεύτικο όπως αποδείχθηκε αργότερα) περιστατικό βιασμού

 

Η δεκατριάχρονη η οποία αναφέρεται από τις αστυνομικές αρχές απλά ως Lisa είχε δηλωθεί ως αγνόουμενη στις 11 Ιανουαρίου (λίγο μετά τις επιθέσεις στην Κολωνία) όταν δεν εμφανίστηκε το πρωί στο σχολείο της στην περιοχή Marzahn του Βερολίνου.

Όταν εμφανίστηκε ξανά στο σπίτι της μετά από 30 ώρες με πληγές στο πρόσωπό της, είπε στους γονείς της ότι της επιτέθηκαν άνδρες που έμοιαζαν να είναι από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Όταν η Lisa ρωτήθηκε από την αστυνομία για το περιστατικό τρεις ημέρες αργότερα, η ίδια παραδέχθηκε αμέσως ότι ο βασμός ήταν ένα ψέμα, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Martin Steltner στην Guardian.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η Lisa φοβόταν να γυρίσει σπίτι μιας επειδή το σχολείο της είχε ειδοποιήσι τους γονείς της για κάποιο περιστατικό που την αφορούσε και γι’ αυτό επινόησε την δικαιολογία του βιασμού.

Αυτός ο ισχυρισμός της Lisa πυροδότησε πολλές αντιδράσεις ακροδεξιών οργανώσεων στην Γερμανία οι οποίοι εξαγριώθηκαν υπό το φως των επιθέσεων στην Κολωνία καθώς και αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Κρεμλίνου, μιας και η Λίσα έχει καταγωγή από την Ρωσία. Μάλιστα ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Sergei Lavrov είχε κάνει επικριτικές δηλώσεις για το Βερολίνο σε συνέντευξή του λέγοντας ότι: Η είδηση της εξαφάνισής της είχε μείνει μυστική για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

 

Πάντως η ανάλυση των τελευταίων κλήσεων απ’ το κινητό της Lisa δείχνουν ότι εκείνο το βράδυ ασε κάποιον φίλο της.

 

Best of internet