Quantcast
THE STREAM

Και η Γερμανία θέλει να ξαλαφρώσει τους πρόσφυγες από τα χρυσαφικά τους

Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν με μεγάλη οικονομική επιτυχία


THE NEWSROOM · 25 Ιανουαρίου 2016

Τα βήματα της Δανίας, της Ελβετίας και της Ναζιστικής Γερμανίας ακολουθεί τώρα η Βαυαρία σχετικά με την κατάσχεση τιμαλφών και μετρητών από πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο. Σύμφωνα με τον Independent, το ομόσπονδο γερμανικό κράτος της Βαυαρίας έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει το μέτρο και προκαλεί και αυτό με τη σειρά του την διεθνή κατακραυγή.

Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόακιμ Χέρμαν δήλωσε πως οτιδήποτε έχει αξία μεγαλύτερη από 750 ευρώ μπορεί να κατάσχεται νόμιμα από το κράτος, ενώ στην Βάδη-Βυρτεμβέργη μπορούν να κάνουν αίτηση για άσυλο μόνο όχι έχουν χρήματα και τιμαλφη μέγιστης αξίας 350 ευρώ.

refugees-train-germany

Πρόσφυγες προς επιβίβαση σε ειδικό τρένο προς το Dusseldorf, Γερμανία 16 Ιανουαρίου 2016

Ο Aydan Özoguz, επίτροπος ενσωμάτωσης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δήλωσε στην Bild ότι απλώς εφαρμόζουν τους ομοσπονδιακούς νόμους οι οποίοι υπαγορεύουν ότι οι αιτούντες ασύλου πρέπει πρώτα να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την παραμονή τους:

If you apply for asylum here, you must use up your income and wealth before receiving aidthe federal government’s integration commissioner, told the newspaper that they are implementing federal laws that require asylum seekers to use their own resources.That includes, for example, family jewellery. Even if some prejudices persist – you don’t have it any better as an asylum seeker as someone on unemployment benefit.

 

Σύμφωνα με την Bild ο μέσος όρος της αξίας των χρημάτων και τιμαλφών που κατάσχει το βαυαρικό κράτος από τους πρόσφυγες είναι τετραψήφιος. Όλο αυτό θυμίζει τον φόρο Reichsfluchtsteuer, τον πιο κερδοφόρο φόρο που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Γερμανία και εφαρμόστηκε στον Μεσοπόλεμο, ενώ στην περίοδο του Τρίτου Ράιχ αποτέλεσε το βασικό εργαλείο των ναζί στην καταλήστευση του εβραϊκού πλούτου. Ο φόρος αυτός που ξεκίνησε ως προσωρινό μέτρο λόγω κρίσης, υποδείκνυε οτι όποιος θέλει να βγεί από την χώρα θα έπρεπε να πληρώσει στο κράτος υψηλό χρηματικό αντίτιμο. Μέχρι το 1938 η Γερμανική Κυβέρνηση είχε συγκεντρώσει από τον Reichsfluchtseuer 346 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα.  Το ναζιστικό καθεστώς τον διατήρησε και τον χρησιμοποίησε για να εξοντώσει οικονομικά την Εβραϊκή Κοινότητα.

 

 

 

Best of internet