Quantcast
THE STREAM

ΜνημονιISIS: 50% μειώσεις μισθών για τους μαχητές του ανακοίνωσε το ISIS λόγω οικονομικών δυσκολιών

Ήρθε άραγε η ώρα της απεργίας για τους τζιχαντιστές;


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2016

Ένα έγγραφο από το Δεκέμβριο του 2015 του Bayt al-Mal, του Υπουργείου Οικονομικών του ISIS στην πόλη Raqqa, αποκαλύπτει πως το Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε να περικόψει τους μισθούς των μαχητών του στο μισό λόγω έντονων οικονομικών δυσκολιών.

Η “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” που βιώνει το ΙSIS δεν περιγράφεται αναλυτικά στο έγγραφο, αλλά το πιο πιθανό είναι να σχετίζονται με τους μαζικούς βομβαρδισμούς που κάνουν σχεδόν οι πάντες ενάντια στις θέσεις του ΙSIS. αλλά και την εκστρατεία του Ιρακινού κράτους για να ανακτήσει την πόλη Ramadi από την κατοχή του ISIS.

142AAE10-77C4-4B54-BD3E-D5CF9DD692D9_mw1024_s_n

Για να δικαιολογηθεί η απόφαση, το Bayt al-Mal βασίζεται σε μια ερμηνεία του Κορανίου, όπου υποστηρίζεται πως η οικονομική τζιχάντ, δηλαδή το να ξοδεύεις για ωφέλιμους σκοπούς, είναι σημαντικότερη από την πνευματική.

Η οικονομική κατάσταση του ISIS σήμερα είναι ακόμη χειρότερη από το Δεκέμβριο που βγήκε το έγγραφο. Στις 13 Ιανουαρίου ο συνασπισμός γύρω από τις ΗΠΑ βομβάρδισε τα κεντρικά γραφεία του Bayt al-Mal στη Μοσούλη, προκαλώντας μια πυρκαγιά που έκαψε εκατομμύρια δολλάρια του ISIS σε χαρτονομίσματα.

isis-money

Για να ανταπεξέλθει σε αυτή την καταστροφή, ο κυβερνήτης του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη εξέδωσε ένα θρησκευτικό διάταγμα (fatwa) που επιτρέπει στους στρατιώτες του ISIS να φορολογούν τους κατοίκους οι ίδιοι.

(Πηγή)

 

Best of internet