Quantcast
THE STREAM

Κατασχέσεις αντικειμένων αξίας από τους πρόσφυγες τώρα και στην Ελβετία

Άλλο ένα δείγμα φίνου ευρωπαϊκού διαφωτισμού


THE NEWSROOM · 17 Ιανουαρίου 2016

Θυμάστε που στα τέλη του ’15 στη Δανία κατατέθηκε από την κυβέρνηση πρόταση νόμου για το άσυλο που προέβλεπε μεταξύ άλλων και το ξαλάφρωμα των προσφύγων από τα αντικείμενα αξίας που φέρνουν μαζί τους, για να καλυφθούν τα έξοδα παραμονής τους; Την ίδια τακτική βγαλμένη από μαύρες εποχές ακολουθεί πλέον και η Ελβετία και, μάλιστα, με το περιτύλιγμα της ανταποδοτικότητας.

Οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελβετία καλούνται από τις τοπικές αρχές να παραδώσουν όσα αντικείμενα αξίας έχουν στην κατοχή τους. Ως αντικείμενο αξίας ορίστηκε από τις ελβετικές αρχές όποιο αξίζει από 1,000 ελβετικά φράγκα και άνω. Τα χρήματα που θα μαζευτούν από αυτή την κίνηση θα χρησιμοποιηθούν για την στήριξη των προσφύγων.

Τα έντυπα που δίδονται στους πρόσφυγες αναγράφουν πως τα αντικείμενα αξίας άνω των 1000 ελβετικών φράγκων που κατέχουν οι προσερχόμενοι σ’ ένα κέντρο υποδοχής θα πρέπει να παραδίδονται άμεσα. Η μόνη περίπτωση να τα ανακτήσουν είναι εφόσον αποχωρήσουν οικειοθελώς από τη χώρα εντός εφταετίας.

Σύμφωνα με το SRF, η κρατική υπηρεσία μετανάστασης SEM δικαιολόγησε το μέτρο αυτό. Μια εκπρόσωπος τύπου ανέφερε σχετικά πως «Αν κάποιος αποχωρήσει οικιοθελώς μέσα σε διάστημα 7 ετών τότε παίρνει πίσω τα υπάρχοντα του, αλλιώς τα χρήματα που βγαίνουν από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα έξοδα που δημιουργούν»

Όπως κι αν ντυθεί το εν λόγω μέτρο, εμάς ένα πράγμα μας θυμίζει

nazi-jewellry

Μένουμε Ευρώπη

Best of internet