Quantcast
THE STREAM

STOP BULLYING MPEOS: Επιστολή Μπέου στον Τσίπρα: Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με μισούν

Θύμα bullying από Συριζαίους έχει πέσει ο πρώην Δήμαρχος του Βόλου


THE NEWSROOM · 18 Δεκεμβρίου 2015

beos

Από το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο εστάλη προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με κοινοποίηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, κ. Παν. Κουρουμπλή και υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο η ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ

Απευθύνομαι σε σας για πολλοστή φορά, αδυνατώντας να κατανοήσω το μέγεθος και την ένταση του μίσους που τρέφουν κάποια τοπικά κομματικά σας στελέχη στο Βόλο στο πρόσωπό μου, αλλά κυρίως ο προσωπικός σας φίλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μίσος που εκδηλώνεται πλέον και με Νομοθετικές Πρωτοβουλίες!!!.

Ασφαλώς θα γνωρίζετε τις δικαστικές μου εκκρεμότητες, που ανάγονται σε προγενέστερη από την εκλογή μου ως Δημάρχου Βόλου εποχή και για τις οποίες δεν έχω κριθεί, συνεπώς θα έπρεπε όπως κάθε πολίτης Αριστερός ή Δεξιός ή αδιάφορος, να έχω το τεκμήριο της αθωότητας. Και ενώ θα περίμενα από μια Αριστερή Κυβέρνηση με μεγάλους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα, πρώτη αυτή να μου αναγνωρίσει το δικαίωμα, με έκπληξη στην αρχή και οργή και αγανάκτηση στη συνέχεια συνειδητοποιώ ότι έχω στοχοποιηθεί και υφίσταμαι μια πρωτοφανή προσωπική δίωξη από το συγκεκριμένο γραμματέα.

Οι ωμές παρεμβάσεις και οι αφόρητες πιέσεις προς τον γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μου επιδώσει τη διαπιστωτική πράξη με την οποία θα τεθώ σε προσωρινή αργία και η κατόπιν συνεννόησης ερώτηση του προστατευόμενου του βουλευτή στη Βουλή για το ίδιο θέμα, συνιστούν αναμφίβολα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ολισθήματα, αλλά είναι και πταίσματα μπροστά στη νέα έξω από κάθε λογική, πολιτική και νομική πρακτική ενέργεια του αχαλίνωτου πλέον Κ. Πουλάκη.

Ο κύριος, αυτός, λοιπόν προχώρησε σε Νομοθετική ρύθμιση με την οποία γίνονται ευκολότεροι οι όροι να τεθούν σε αργία Δήμαρχοι, καταργώντας συγκεκριμένες ρυθμίσεις, που προφανώς θεώρησε ευνοϊκές επειδή ενδεχομένως θα έβρισκαν εφαρμογή στην περίπτωση μου, όπως η ανάκληση της αργίας στην περίπτωση της άρσης των περιοριστικών όρων!

Όμως με αυτό τον τρόπο επιχειρώντας να βλάψει εμένα προσωπικά, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε μια σειρά (πάνω από 10) από Δήμους της χώρας, οι επικεφαλής των οποίων έχουν κι εκείνοι δικαστικές εκκρεμότητες, και έτσι ανοίγει ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας των Δήμων, αλλά και προδήλως νόθευσης και αλλοίωσης της έκφρασης του κυρίαρχου εκλογικού σώματος.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ενδεχομένως ματαιοπονώ, λόγω των προσωπικών σας φιλικών σχέσεων, ωστόσο οφείλω να σας επαναλάβω, ότι ο συγκεκριμένος γραμματέας, κινούμενος από εμπάθεια και χαρακτηριζόμενος από αδυναμία να απομονώσει τα προσωπικά του συμπλέγματα (από την παροιμιώδη αποτυχία του σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις) στην άσκηση του δημοσίου λειτουργήματος, που εσείς του εμπιστευθήκατε, προκαλεί τεράστια ζημία τόσο στη δική σας, όσο και στην εικόνα, συνολικά, της κυβέρνησης. Και το σημαντικότερο: στην ίδια την κοινωνία

Αντιδημοκρατικές πρακτικές, αυθαιρεσίες και ετσιθελισμός, παραβίαση θεμελιωδών αρχών του νομικού μας πολιτισμού, συνιστούν την θλιβερή παρουσία του ανδρός σε μια τόσο υπεύθυνη και κρίσιμη για την αυτοδιοίκηση θέση, πολλαπλασιάζοντας και επιδεινώνοντας τα ήδη «εκρηκτικά» υπάρχοντα προβλήματα.

Σας καλώ, λοιπόν, επιτέλους να θέσετε όρια δημοκρατικότητας και νομιμότητας στη δραστηριότητα του Κ. Πουλάκη, τηρώντας το Σύνταγμα, τους νόμους και κυρίως τη λογική. Είναι ομολογουμένως τραγικό ένας μείζονος εθνικής σημασίας θεσμός, όπως η Αυτοδιοίκηση, να ταλανίζεται από την εκδικητική προς τους αιρετούς φθονερή μανία ενός διορισμένου κομματικού στελέχους και να βιάζεται η λαϊκή βούληση, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά και εσείς δίνετε πολυμέτωπους αγώνες για την επιβίωσή της.

Σε κάθε περίπτωση, και πιστεύω ότι θα συμφωνείτε, είναι αδιανόητο ένα ολόκληρο σύστημα να στοχοποιεί ένα άνθρωπο και μάλιστα να φθάνει στο απογοητευτικό και τραγικό για την ποιότητα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας σημείο να νομοθετεί με βάση και στόχευση αυτόν!

Κύριε Πρόεδρε οι Ελληνες πίστεψαν στο σύνθημά σας « Η ελπίδα έρχεται» σας στήριξαν και σας εμπιστεύτηκαν, δυστυχώς, όμως συνεργάτες σας, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών φροντίζουν να σας ακυρώνουν και να σας διαψεύδουν.

Κυρίαρχη πια είναι η αίσθηση ότι η Ελπίδα δεν έφθασε ποτέ…

Με τιμή

Αχιλλέας Μπέος

Δήμαρχος Βόλου

Πηγή: e-volos.gr

Best of internet