Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ η Φινλανδία θέλει να στείλει σε καταναγκαστικά έργα όσους ζητούν άσυλο

Ευρώπη 2015 περνάμε τέλεια


President Creed · 9 Δεκεμβρίου 2015

H Φινλανδία μας είχε απασχολήσει προχθές με την είδηση του βασικού εθνικού επιδόματος. Σήμερα μας απασχολεί επειδή κάνει ότι μπορεί για να δείξει οτι δεν γουστάρει να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Η Φινλανδική κυβέρνηση σε μια βίντατζ κίνηση που θυμίζει δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή/και την κοινωνία του dogville, εξετάζει το ενδεχόμενο να στέλνουν τους πρόσφυγες σε αμισθί εργασία καθώς και να τους υποχρεώνουν να παρακολουθούν μαθήματα φινλανδικού πολιτισμού και μαθήματα σχετικά με τα δικαιώματα της γυναίκας στον δυτικό πολιτισμό.

 

finland

Ενημερωτική κάρτα σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας. Η Φινλανδική αστυνομία ζητάει από τους πρόσφυγες να μείνουν μέσα στο κέντρο υποδοχής επειδή έξω έχει πολύ κίνηση και επίσης επειδή έξω υπάρχουν πυροβολισμοί από τον στρατό. Ευγενικά έχουν παραθέσει και μια εικόνα ενός τανκ για να μεταδόσουν ευκολότερα το μήνυμά τους. Πηγή: CNN Greece

 

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γιούχα Σίπιλα, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης των προσφύγων

Μια από αυτές τις πρακτικές είναι και η καταναγκαστική εργασία των προσφύγων (αμισθί φυσικά), προκειμένου, όπως λέει ο φινλανδός υπουργός εργασίας Γιάρι Λίντστορμ, να μη βαριούνται οι πρόσφυγες και να έχουν με κάτι να ασχοληθούν, εν ολίγοις, η εργασία απελευθερώνει από τη βαρεμάρα:

«Δεν είναι απαραίτητα εργασία με αμοιβή, μπορεί να είναι κάτι στην ύπαιθρο, κάποιες εργασίες συντήρησης σε κέντρα υποδοχής… Όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νοιώθουν»

Η Φινλανδία έχει βρει και άλλα αποτρεπτικά μέτρα ώστε να της ζητήσουν άσυλο όσοι λιγότεροι πρόσφυγες γίνεται. Μάλιστα θα γίνεται συχνά επαναξιολόγηση των αδειών ασύλου ανάλογα με το πως κρίνει η Φινλανδική κυβέρνηση την κατάσταση στην χώρα προέλευσης των προσφύγων. Για παράδειγμα, πρόσφατα αποφασίστηκε να μη δοθεί άσυλο σε πρόσφυγες από το ανατολικό και νότιο Αφγανιστάν, αφού η Φινλανδία έκρινε οτι πλέον δεν κινδυνεύει η ζωή αυτών των ανθρώπων ούτε υπάρχει κίνδυνος βασανιστηρίων.

Εκτός της αμισθή εργασίας, οι αιτούντες άσυλο θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα σχετικά με την Φινλανδική κουλτούρα και κοινωνία:

“Όλοι οι αιτούντες άσυλο θα ενημερώνονται, μόλις το παραλαμβάνουν. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε”, συνεχίζει ο Λίντστορμ

Φέτος η Φινλανδία προβλέπεται να λάβει 32000 αιτήσεις ασύλου όμως υπολογίζεται οτι θα γίνει δεκτό μόνο το ένα τρίτο εξ αυτών.

 

 

 

Πηγή: The Telegraph, CNN Greece

 

Best of internet