Quantcast
THE STREAM

Χέστρα ήταν τελικά ο υποτιθέμενος θρόνος του Αγαμέμνονα που βρέθηκε στις Μυκήνες

Δεν είναι τυχαίο που ο λαός λέει τη λεκάνη “θρόνο”


LUBEN CREW · 7 Δεκεμβρίου 2015

 

Κάπου στα μέσα του Νοεμβρίου Έλληνες και Αμερικάνοι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τον θρόνο του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες.

THRONOS

 

Όπως είχε δημοσιεύσει το Euronews:

το τμήμα του θρόνου του Αγαμέμνονα, βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ και βρέθηκε στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου.

H συνέχεια βέβαια εξελίχθηκε με το γνωστό μοντέλο “Αμφίπολη” και μάλλον οι νέες αποκαλύψεις θα χαροποιούσαν μόνο τον Κωνσταντίνο Κατακουζινό:

Ο θρόνος του Αγαμένωνα τελικά φαίνεται οτι είναι μια λεκάνη. Ο Βασίλειος Πετράκο, γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας σε επιστολή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρει:

η Επιτροπή πήγε στις Μυκήνες και εξέτασε επισταμένως τον λίθο ο οποίος, υποθετικώς πάντοτε, ανήκει στον “θρόνο του Αγαμέμνονος” (…) πρόκειται για τμήμα οικιακού ή βιοτεχνικού σκεύους, λεκάνης, όπως προκύπτει από το βάθος του κοιλώματος, συνηθέστατου ως ευρήματος σε οικισμούς, στρατόπεδα, εργαστήρια

Το Συμβούλιο της Αρχαιολογικής Εταιρείας και η εντεταλμένη Επιτροπή που εξέτασε το ζήτημα, κρίνουν ότι το όλο θέμα αποτελεί ατυχή, εάν δεν είναι σκόπιμη, επιστημονική παρεκτροπή που οφείλεται σε επίδραση άλλης ατυχεστέρας περιπτώσεως που απασχόλησε κυβερνητικούς και επιστημονικούς κύκλους κατά το 2014 – 2015, και μας διέσυρε διεθνώς

 

 

 

Λογικά θα συνεχιστούν ενδελεχώς οι έρευνες για το αποχετευτικό σύστημα στις Μυκήνες.

TRAINSPOTTING

Best of internet