Quantcast
THE STREAM

Aπαγορεύονται τα καλύμματα προσώπου των μουσουλμάνων με πρόστιμο 10000 ευρώ σε καντόνι της Ελβετίας

Ακόμη κι όταν θα επιτρέπονται τα καλύμματα προσώπου για τους διαδηλωτές


THE NEWSROOM · 25 Νοεμβρίου 2015

Οι γυναίκες που φορούν μπούρκα ή νικάμπ στο ελβετικό καντόνι του Ticino, θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμο μέχρι $ 9790, καθώς η κυβέρνηση απαγόρεψε το να φοριούνται τα πέπλα στο κοινό. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων της περιοχής υποστήριξαν την απαγόρευση σε ένα δημοψήφισμα το 2013.

burqa-2

Η νομοθεσία, που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο του καντονιού της ιταλόφωνης περιοχή της Ελβετίας τη Δευτέρα, αναφέρει ότι σε όσοι παραβιάσουν το νόμο θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο που κυμαίνεται από 100 φράγκα (92,24 ευρώ) σε 10000 φράγκα (9224,08 ευρώ). Ο νόμος δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε και για τους τουρίστες. Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή επισκέφθηκαν το Ticino το περασμένο έτος.

ImageGen

Η κυβέρνηση του Ticino ήθελε την απαγόρευση της μπούρκα και της νιχάμπ να ισχύει και για άλλα καλύμματα του κεφαλιού που κρύβουν το πρόσωπο, όπως μάσκες και κουκούλες που φοριούνται από τους διαδηλωτές. Ωστόσο, οι βουλευτές ψήφισαν ένα νόμο που ισχύει μόνο για τη χρήση του μουσουλμανικού πέπλου,όπως αναφέρεται. Η κυβέρνηση της Ελβετίας δήλωσε πως η απαγόρευση δεν αντίκειται στον ομοσπονδιακό νόμο.

CB4F32EE8E291991321AAAA8BFC7A231

Ο Giorgio Ghiringhelli, ο οποίος συνέταξε την πρόταση, είπε πως αυτή τη χρονική στιγμή η κίνηση αυτή θα στείλει ένα μήνυμα στους “ισλαμιστές φονταμενταλιστές,” που όπως ισχυρίζεται βρίσκονται στο Ticino και σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Reuters. Η Διεθνής Αμνηστία, ωστόσο, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα μια “μαύρη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ticino.”

 

 

 

Best of internet