Quantcast
THE STREAM

Πόσο πολύ δουλεύουν τελικά οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ; (PHOTO)

Οι εργαζόμενοι της χώρας ίσως και να μην είναι τα κοπρόσκυλα που περιγράφουν μνημονιακοί και φιλελέδες


LUBEN CREW · 13 Νοεμβρίου 2015

Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους της εποχής των μνημονίων είναι πως για την οικονομική κατάσταση της χώρας που έχει οδηγηθεί σε σχεδόν χρεωκοπία διαρκείας φταίνε τα κοπρόσκυλα οι Έλληνες που αντί να δουλεύουν όπως κάποιοι άλλοι λαοί (ποτέ δεν απαντάται το ποιοι), κοπροσκυλιάζουν διαρκώς ή παίρνουν σύνταξη στα 28.

4fe6e2dbc09afa39698780d1d56127d7_L

Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία σχετικά με αυτό, από μια πηγή που δύσκολα αμφισβητείται: από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) συνυπολογίζοντας την πλήρη και τη μερική απασχόληση, τις υπερωρίες, τους εποχικούς υπαλλήλους και αποκλείει τις άδειες, τις γιορτές κτλ. Τα στοιχεία αυτά που προέρχονται από στατιστικές δεκαετιών (1950-2012) επεξεργάστηκε το γνωστό αμερικάνικο οικονομικό περιοδικό Fortune, διαιρώντας τις ώρες που βρήκε ο ΟΟΣΑ ανά έτος με το 52, προκειμένου να βρει το μέγεθος της μέσης εργάσιμης εβδομάδας:

photo1_7

 

Όπως φαίνεται λοιπόν, οι Έλληνες εργαζόμενοι βρίσκονται στην 4η θέση της λίστας των με 39,27 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Πρώτοι έρχονται οι Μεξικανοί με 42,85 ώρες, δεύτεροι οι Κοσταρικανοί με 42,62, τρίτοι οι Κορεάτες με 40,85 και μετά από τους Έλληνες οι Χιλιανοί με 38,27 ώρες την εβδομάδα.

Όχι ότι θα σταματήσουν να το λένε οι Αδωνοτζήμεροι δηλαδή.

Best of internet