Quantcast
THE STREAM

Άνεργος στη Θεσσαλονίκη έφαγε 22 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή επειδή δεν είχε πλήρωσει εισιτήριο

Αθάνατη Ελληνική Δικαιοσύνη


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2015

Είναι γνωστό πως η ελληνική δικαιοσύνη ξέρει να πιάνει τα μεγάλα ψάρια: δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο έναν άνεργο άνδρα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ρίχνοντάς του ποινή 22 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

oasth

Στις 11 Μάη του 2011, ο άνεργος Β.Κ επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Αντεπίθεση Εργαζομένων, διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη, αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας).

Αναμεταδίδουμε την ανακοίνωση:

Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν  συνδικαλιστής και  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η  μήνυση του άνεργου Β.Κ  δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής«δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζουμε ότι προπέρσι σκοτώθηκε  18χρονος Θανάσης Καναούτης σε επεισόδιο με ελεγκτή στο Περιστέρι ενώ πολύ πρόσφατα και ο ΟΑΣΑ ζήτησε ποινές φυλάκισης για όσους δεν έχουν εισιτήριο.

Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση  των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή! Αυτή η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας), όπως και οι ελεγκτές βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη. Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν χυδαία και προκλητική και ότι κράτησαν και προπηλάκισαν τον άνεργο-επιβάτη  για περισσότερο από τρεις στάσεις.Όμως, ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νομίμως  μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους! 

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Best of internet