Quantcast
THE STREAM

Φαντάροι του Ελληνικού Στρατού γράφουν γράμμα πως δεν πρόκειται να στραφούν κατά των μεταναστών

Απ’ότι φαίνεται δεν έχουν καεί όλων τα μυαλά από τη σκοπιά και το γόπινγκ


felix · 20 Οκτωβρίου 2015

Κι όμως, οι φαντάροι που υπηρετούν στο ηλιθιότερο πράγμα στον κόσμο (ο Ελληνικός Στρατός είναι αυτό αν δεν το καταλάβατε) είναι ικανοί για ανώτερα πράγματα από το να κάνουν γόπινγκ και να παίζουν τάβλι στο ΚΨΜ. Αυτό είναι ένα κομμάτι από το γράμμα που δημοσιεύει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων:

…σκισμένες σάρκες στα συρματοπλέγματα, πνιγμένα παιδιά στις ακτές, πεινασμένοι σε πλατείες, στοιβαγμένοι που παρακαλάνε για τα χαρτιά τους… Πολλοί από εμάς είδαμε και βιώσαμε αυτές τις εικόνες ντροπής πριν γίνουν πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων, στον Έβρο και στα νησιά, εκεί που μας είχαν στείλει να υπηρετήσουμε υποχρεωτικά του Παραλόγου τη Θητεία, εργάτες δούλοι και ταυτόχρονα κρέας στα κανόνια στους.

Μας συγκλονίζουν, μονοπωλούν τις συζητήσεις μας. Δε θα γίνουν όμως μια νέα ρουτίνα. Όπως δε συνηθίσαμε και δεν αποδεχτήκαμε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους βρώμικους πολέμους τους, δε θα αποδεχτούμε και δε θα συνηθίσουμε το δράμα των προσφύγων. Είναι το δράμα των δικών μας ανθρώπων, του δικού μας κόσμου, του κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα-θρησκεία-φυλή!

Το γράμμα  που για ευνόητους λόγους δεν έχει ονόματα, υπογράφεται από φαντάρους σε 38 μονάδες. Και μόνο που έχουν μεγαλύτερες ανησυχίες από τι παίζει για μεσημεριανό και πότε θα πάρουν άδεια, ρισπέκτ.

Φαντάροι army

 

Best of internet