Quantcast
THE STREAM

Ο ΟΑΣΑ ζητάει να συλλαμβάνονται όσοι επιβάτες ΜΜΜ δεν έχουν εισιτήριο

Criminal Minds S12E01: “Οι τζαμπατζήδες του 608”


THE NEWSROOM · 14 Οκτωβρίου 2015

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης παρέστη σήμερα στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και εξήγγειλε από το βήμα αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται σε ΜΜΜ χωρίς να έχουν χτυπήσει ειστήριο. Ο εν λόγω κύριος, μάλιστα, εισηγήθηκε “οι παραβάτες να μην τιμωρούνται σε επίπεδο πταίσματος  αλλά σε βαθμό πλημμελήματος“. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άνοιξε μύτη στο άκουσμα της εν λόγω εξαγγελίας.

Πταίσμα: Προβλέπει ως ποινή την κράτηση ή την επιβολή προστίμου. Η διάρκεια της κράτησης κυμαίνεται από μία ημέρα ως ένα μήνα. Σήμερα ο νόμος κατά της λαθρεπιβίβασης του ΟΑΣΑ προβλέπει μόνο την επιβολή προστίμου, περίπου 60πλάσιο του κομίστρου.

Πλημμέλημα: Ο ένοχος θα τιμωρείται με φυλάκιση από τρία έως πέντε έτη. Ο παραβάτης είτε θα οδηγείται στο Αυτόφωρο είτε θα δικάζεται με τακτική δικάσιμο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Εάν ο κατηγορούμενος θελήσει να κάνει έφεση της πρωτόδικης απόφασης αυτή θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ο παραβάτης για να κριθεί ένοχος για πλημμέλημα, απαιτείται να έχει δόλο (πρόθεση), εκτός κι αν ο νόμος θα προβλέπει να τιμωρείται ρητώς και η αμέλεια.

Θυμίζουμε ότι για μη χτύπημα εισιτηρίου έχει σκοτωθεί στη χώρα μας ένας άνθρωπος. Γεγονός που αποτελεί μακρινή ανάμνηση για κάποιους που βγαίναν απ’ τα ρούχα τους με το σκηνικό. Και εις ανώτερα.

Best of internet