Quantcast
THE STREAM

Je suis manuali: Άγιος ανακυρήχθηκε σήμερα ο Παΐσιος (και έχουμε ακόμα 12 μέρες μέχρι τις εκλογές)

Κάποτε γίνονταν άγιοι όσοι πολεμούσαν δράκους, τώρα όσοι πάνε κουβά σε προβλέψεις


THE NEWSROOM · 13 Ιανουαρίου 2015

Ήταν μια κρύα Τρίτη και 13 του Ιανουαρίου 2015, όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακήρυξε επίσημα Άγιο τον γέροντα Παΐσιο:

 

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων. Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην (πηγή)

 

 

paisios

 

 

Ο Παΐσιος – του οποίου το κανονικό όνομα ήταν το καθόλου ποντιακό Αρσένιος Εζνεπίδης – γεννήθηκε το 1924 στην Καππαδοκία και πέθανε το 1994 στη μονή Κουτλουμουσίου στο Άγιο Όρος. Στις αμέτρητες “προφητείες” του προέβλεψε πάμπολλες φορές την καταστροφή της Τουρκίας :

 

Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…

Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους…

Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….

Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…

(Πηγή: «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου)

 

Την ίδια στιγμή, μεγάλα στοιχηματικά πρακτορεία δίνουν απόδοση 1,005 στην αγιοποίηση Χριστόδουλου, με εντολή Σαμαρά, τρία βράδια πριν τις εκλογές.

 

Best of internet