Quantcast
THE STREAM

Η οργάνωση πίσω από την επίθεση στην Ισραηλινή πρεσβεία φαίνεται να βρωμάει λιγουλάκι

Ποια είναι η “Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών” και γιατί χρησιμοποιεί στις προκυρήξεις της τη λέξη “τυφέκιο”;


THE NEWSROOM · 12 Δεκεμβρίου 2014

Φόβος και παράνοια στο Ψυχικό – κάπου γύρω στις τρεις τα ξημερώματα Παρασκεύης, άγνωστοι κατέβηκαν απο βανάκι και γάζωσαν με Καλάσνικοφ τους τοίχους της Ισραηλινής πρεσβείας.

 

 

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα οτι τα όπλα είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν για την παρόμοιου στιλ επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη (Δεκέμβρης 2013). Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, οργάνωση που είχε χτυπήσει και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2014.

 

Το πρόβλημα για τα αρρωστάκια της Βούλτεψη, είναι πως υπάρχει κάτι τουλάχιστον… σέχτα, χέστα παράξενο σχετικά με τη συγκεκριμένη ομάδα.

 

Από την γέννηση της σύγχρονης τρομοκρατίας μέχρι το συγκεκριμένο συμβάν, η μέθοδος δράσης όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων ήταν να χρησιμοποιούν την δράση τους για να δηλώσουν ότι υπάρχουν και να προπαγανδίσουν τα πιστεύω τους. Εμμελε και σε αυτό, να πρωτοτυπήσουμε: για την επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ δεν υπήρξε για μήνες η παραμικρή ανάληψη ευθύνης.Πέντε μήνες αργότερα και δύο εβδομάδες μετά το φιάσκο της ΕΡΤ, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν σε άμυνα, μια άγνωστη οργάνωση, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. (πηγή)

 

Ο Στέλιος Κούλογλου που έγραφε πριν λίγους μήνες το παραπάνω είναι απο αυτούς που έχουν φάει τα νιάτα τους μελετώντας προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων, άλλα είναι και απο αυτούς που έχουν διαφημίσει το καινούριο Λέξους – άρα είναι οσο κεντρώος χρειάζεται προκειμένου να μη μου ζαλίσει κανείς τα μπαλίνια έχει ένα ειδικό βάρος η τοποθέτηση του.

 

Όποιος έχει πείρα από προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων με δυσκολία θα συγκρατήσει τα γέλια του, αλλά το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι η προκήρυξη χρησιμοποιούσε καθαρεύουσα. Αντιγράφω:

«Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ομάδα συντρόφων προσέγγισανεποχούμενοι το στόχο μέχρι του προαποφασισμένου σημείου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Οι δύο σύντροφοι που αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα κατάφεραν επίσης χωρίς κανένα εμπόδιο να πλησιάσουν το στόχο στην απαιτούμενη απόσταση ώστε να βάλλουν εναντίον του με εκτοξευτήρα( RPG) που έφερε αντιαρματική ρουκέτα. Τελικά ήταν μια αστοχία υλικού- αφού δύο φορές ο επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο ρόλο σύντροφος επιχείρησε να ξαναοπλίσει τον εκτοξευτήρα δίχως αποτέλεσμα-, που ματαίωσε τον αρχικό μας σχεδιασμό ωθώντας το δεύτερο σύντροφο να βάλλει με πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλασνικοφ εναντίον του κτιρίου, καθώς θα ήταν για εμάς για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο». (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Tα έχουμε δει σχεδόν όλα σε αυτή την χώρα, αλλά αριστεροί τρομοκράτες με καθαρευουσιάνικες εκφράσεις; Που παρά την ..αστοχία υλικού και την αλλαγή σχεδίων που προκαλεί μια τέτοια αποτυχία,  κατάφεραν μέσα στην νύχτα να εντοπίσουν το γραφείο του Α.Σαμαρά, στον τάδε όροφο και στο συγκεκριμμένο παράθυρο και να το πυροβολήσουν; Τέτοιες λεπτομέρειες για την διαρύθμιση ενός κτηρίου γνωρίζει μόνο κάποιος από τα μέσα. Την απάντηση σε όλα αυτά δίνει η ίδια προκήρυξη της… Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών που μετά από σελίδες ακατάσχετης μπαρουφολογίας καταλήγει στο παρακάτω πολιτικό συμπέρασμα,που είναι και το… ζουμί : «Παρόλη τη διαμετρικά αντίθετη ιδεολογική τους φόρτιση Συριζα και Χρυσή Αυγή λειτούργησαν αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση: αποτέλεσαν σημαντικές βαλβίδες αποσυμπίεσης της κοινωνικής διαμαρτυρίας». Το πως μια τρομοκρατική οργάνωση καταλήγει στην θεωρία των δύο άκρων, είναι ένα ακόμη από τα ερωτηματικά της υπόθεσης. (πηγή  –  ολόκληρη η προκήρυξη για την επίθεση, εδώ )

 

presveia-isr-4

 

Τρεις μέρες μόνο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου και ήδη η φάση ξεφεύγει. Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας μέχρι το Γενάρη άραγε;

Best of internet