Quantcast
THE STREAM

Αναρχία στην Τήνο: Μητροπολίτης τρώει μπουκάλια στο κεφάλι σαν να βαράει κόρνερ στην Τούμπα (VIDEO)

Ο τράγος που μπήκε να βοσκήσει σε εκκλησιαστικό ίδρυμα


THE NEWSROOM · 9 Δεκεμβρίου 2014

Παράξενα νέα έρχονται απο την Τήνο σήμερα, όπου οι κάτοικοι είναι έξω φρενών με τον μητροπολίτη τους, Δωρόθεο, όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο παρακάτω.

Το ποίμνιο φωνάζει εν χορώ “ανάξιος, ανάξιος” (στους χριστιανικούς κύκλους αυτό θεωρείται χειρότερο και απο το να ρίξεις χριστοπαναγία), κάποιοι τον αποκαλούν “αλήτη” και “χασικλή” (πρώτο βίντεο στο 00.25) και (στο δεύτερο βίντεο) τον ραίνουν με νερό και πλαστικά μπουκάλια.

 

 

Γιατί όμως έγινε Ριζούπολη η Τήνος;

 

Η πέτρα του σκανδάλου δεν είναι γκόμενα, ούτε βιασμένα παιδάκια, άλλα κάποια εκατομμύρια ευρώ και πιο συγκεκριμένα, τα κάποια εκατομμύρια ευρώ του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ).

 

427044-19082009 TOY_01

 

Το ΠΙΙΕΤ με δυο λόγια, είναι ο κουμπαράς στον οποίο μαζεύονται όλα τα λεφτά που βγάζει ο Ιερός Ναός “Παναγία της Τήνου” απο νερά, κεριά, επιγονατίδες και άλλες αγορές των πιστών.

Για σχεδόν 200 χρόνια, η τεράστια αυτή μπάνκα μοιραζόταν με τον εξής τρόπο: το ένα τρίτο το έπαιρνε το νησί (μέσω εννιαμελούς επιτροπής που εκλέγανε οι κάτοικοι), άλλο ένα τρίτο το κράτος και τα υπόλοιπα η Εθνική Τράπεζα.

Άλλα αυτό δεν ισχύει πια: με έναν φετινό νόμο, το ίδρυμα τίθεται υπο την εποπτεία της Εκκλησίας και δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε μητροπολίτη να συμμετέχει στην εκλογή του αντιπροέδρου και γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του Ιδρύματος με διπλή ψήφο.

Όπως είπε ο κ. Ορφανός ο ίδιος μαζί με αστυνομικούς απομάκρυναν από την κεντρική είσοδο του ιδρύματος τον κ. Δωρόθεο, ο οποίος τελικά υπό την πίεση των αποδοκιμασιών καθώς όλο το νησί είναι εξοργισμένο με την αλλαγή αυτή, φυγαδεύτηκε με σκάφος του Λιμενικού. (πηγή)

 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, καθώς το σκάφος ξεκινούσε, ο μητροπολίτης κοίταξε προς την εκκλησία με σκοτεινό βλέμμα και αναφώνησε:

giphy

 

Best of internet