Quantcast
THE STREAM

Το παγωτό μπουγάτσα είναι η νέα και πιο σημαντική εφεύρεση της Θεσσαλονίκης για τον 21ο αιώνα

Η συμπρωτεύουσα θα παράγει παραλλαγές της μπουγάτσας μέχρι να σβήσει ο ήλιος, αν όχι και πιο μετά


THE NEWSROOM · 10 Ιουλίου 2023

Θεέ μου, πόσες παραλλαγές της μπουγάτσας ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε; Πολλές, όπως όλα δείχνουν. Μετά τη διασταύρωση μπουγάτσας – κρουασάν (που λέγεται μπουγατσάν) και τη μπουγάτσα με γύρο, ήρθε η ώρα της παγωτοποιήσης για την γνωστή ζύμη και αυτό προφανώς συνέβη στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα σε ένα παγωτατζίδικο.

Όπως όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις, η μπουγάτσα παγωτό ανακαλύφθηκε πρακτικά κατά λάθος. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Ρίμπας, όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες από ένα κουβαδάκι με κρέμας μπουγάτσας που περίσσεψε:

«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μου ήρθε η ιδέα -αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή “ έτυχε και… πέτυχε”.»

 Το παγωτό είναι ξυλάκι και έχει και ζάχαρη άχνη με κανέλλα για μέγιστο μπουγατσοexperience:

«Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο.»

Να πούμε εδώ ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μπουγάτσα παγωτό έχει μεγάλη επιτυχία στους Γερμανούς και τους Κινέζους. Η νέα ατραξιόν της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση κανονικών μπουγατσών δίπλα στις μπουγάτσες παγωτά, ώστε να μυηθούν και οι αμύητοι.

Το τι είδη νέας μπουγάτσας μας επιφυλάσσει το μέλλον, κανείς δεν ξέρει.

 

Best of internet