Quantcast
THE STREAM

Εξωγήινο διαστημόπλοιο το ιπτάμενο τσιγαριλίκι; Τι μας κρύβουν;

Η υπόθεση αυτή με τον αστεροειδή Ουμουαμουά γίνεται όλο και πιο space


THE NEWSROOM · 12 Δεκεμβρίου 2017

Κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον μπορεί να είναι τελικά το ιπτάμενο τσιγαριλίκι που πέρασε από το ηλιακό μας σύστημα πριν λίγες βδομάδες. Σύμφωνα με επιστήμονες , ο αστεροειδής Ουμουαμουά με την ασυνήθιστη εμφάνιση  μπορεί να ήταν ακόμη και ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο.

Οι ενδείξεις μάλιστα είναι αρκετές ώστε ερευνητές από το project SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence, που ερευνά για την ύπαρξη εξωγήινων στο διάστημα) να ετοιμάζονται να στρέψουν ένα τηλεσκόπιο προς το περίεργο αντικείμενο για να βρουν από που μας ήρθε. Υπενθυμίζουμε ότι το κοσμικό γάρο είναι ο πρώτος μας επισκέπτης με προέλευση έξω από το ηλιακό μας σύστημα και ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Οι λόγοι που έκαναν να τους επιστήμονες να προβληματιστούν για επίσκεψη ΕΤ είναι ότι το αντικείμενο ήταν πάρα πολύ μακρύ και πολύ λίγο πλατύ, ένα σχήμα πολύ ασυνήθιστο για αστεροειδείς. Όπως όλοι ξέρουμε από ταινίες και games, αυτό το σχήμα βελόνας είναι πολύ βολικό για διαστημόπλοια, καθώς τους επιτρέπει να μην πέφτουν πάνω σε σκόνη και αέρια καθώς κινούνται. Το συγκεκριμένο αστρικό σώμα κινείται με ταχύτητα μέχρι και 196000 μίλια ανά ώρα και όπως φαίνεται δε θα τραβηχτεί από τη βαρύτητα του ήλιου, αλλά θα κάνει διαφύγει εκτός ηλιακού συστήματος.

Όπως σχολιάζει με δήλωσή του το Breakthrough Listen, ένα πρότζεκτ του Seti με κόστος ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων:

“Οι ερευνητές που ασχολούνται με τις διαστημικές μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων έχουν δηλώσει προηγουμένως πως το σχήμα πούρου ή βελόνας είναι η πιο πιθανή αρχιτεκτονική για ένα διαστρικό διαστημόπλοιο, λόγω του ότι αυτό θα ελαχιστοποιούσε την τριβή και τις ζημιές από τα διαστρικά αέρια και τη σκόνη.

Παρότι η φυσική προέλευση είναι η πιο πιθανή, δεν υπάρχει συναίνεση αυτή τη στιγμή για το ποια θα μπορούσε να είναι η προέλευση του και το Breakthrough Listen βρίσκεται σε ιδανική θέση για να εξερευνήσει τη δυνατότητα πως ο Ουμουαμουά μπορεί να είναι εξωγήινης καταγωγής.”

 

Το διαστημικό τσιγαριλίκι αυτή τη στιγμή είναι περίπου δύο αστρονομικές μονάδες μακριά από τη Γη, το οποίο είναι δύο φορές η απόσταση μεταξύ Γης και ηλίου.

(πηγή)

 

Best of internet