Quantcast
THE STREAM

Απάτη ήταν η διερμηνέας νοηματικής που εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου της αστυνομίας στις ΗΠΑ

Η ίδια έχει συλληφθεί πολλές φορές για απάτη εις βάρος ΑΜΕΑ


THE NEWSROOM · 11 Δεκεμβρίου 2017

Mια σημαντική κατάκτηση για την Αμερικάνικη Αστυνομία ήρθε πριν από λίγες ημέρες, όταν η αστυνομία της Τάμπα ανακοίνωσε μια επιχειρησιακή της επιτυχία χρησιμοποιώντας ως διερμηνέα μια τύπισσα η οποία δεν είχε ιδέα από τη νοηματική γλώσσα και έκανε με τα χέρια της ό,τι κατέβαζε το κεφάλι της. Την ώρα που ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωνε τη σύλληψη που σχετιζόταν με μια σειρά δολοφονιών η Ντέριλ Ρόμπερτς, η οποία είχε τόση σχέση με τη νοηματική όσο και ο παππούς σου με το ρούτερ, παρίστανε ότι όλα πάνε ρολόι.

Η δουλειά του διερμηνέα είναι μια εξαιρετικά σημαντική και δύσκολη υπόθεση. Όσοι γνώριζαν νοηματική και παρακολούθησαν το βίντεο εξαγριώθηκαν κατηγορώντας επίσης την αστυνομία που δεν ήλεγξε το background της Ρόμπερτς.

«Κατά βάση φαινόταν σαν να χρησιμοποιεί τη νοηματική, αλλά δεν χρησιμοποιούσε υπαρκτά σήματα» δήλωσε στο ABCactionnews η καθηγήτρια του USF Rachelle Settambrino. «Όταν σχημάτιζε λέξεις, ουσιαστικά δεν έγραφε τίποτα, ήταν απλώς ασυναρτησίες, τίποτα περισσότερο».

Παρ’ όλα αυτά, οι Αρχές δήλωσαν ότι ποτέ δεν ζήτησαν διερμηνέα νοηματικής για τη συνέντευξη τύπου και στην αρχή ήταν μπερδεμένοι σχετικά με το πως βρέθηκε εκεί η Ρόμπερτς. Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο τραβηγμένη, αφού όπως αποκαλύφθηκε, η Ρομπερτς έχει συλληφθεί πολλές φορές για απάτη, ενώ έχει καταχραστεί χρήματα που προορίζονταν για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οπότε, αν και εν πρώτοις μπορεί να φαίνεται αστείο, ωστόσο μάλλον πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία η Ρόμπερτς κατ’ εξακολούθηση προσπαθεί να βγάλει μπαμπέσικα ό,τι μπορεί εις βάρος των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Best of internet