Quantcast
THE STREAM

Αισθανόμαστε ήδη πολύ καλύτερα μετά τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ

Η Ελλάδα πέτυχε το στόχο να σωθούν οι ξένοι επενδυτές σύμφωνα με το Γερούν Ντάισελμπλουμ


THE NEWSROOM · 7 Δεκεμβρίου 2017
Μια συγκινητική υπενθύμιση έκανε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Ντάισελμπλουμ μας θύμισε ότι είναι ωραίο να πεθαίνεις για ένα σημαντικό σκοπό, καθώς τόνισε ότι ο σκοπός της “διάσωσης” της ελληνικής οικονομίας και των σχετικών μνημονίων ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας, όταν τον ρώτησαν οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Νότης Μαριάς:

«Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και γι’ αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in, έτσι ώστε να μην διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων

Θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και προϊόντων.»

 Παρόλα αυτά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, καθώς υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν. Μπορείτε πάντως να αισθάνεστε περήφανοι, διότι σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ σώθηκε από πλήρη κατάρρευση ο χρηματοπιστωτικός τομέας, κάτι που θα άφηνε πολλές χώρες με υψηλό χρέος.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει ούτε να βιαζόμαστε, καθώς καμία συζήτηση για το χρέος συνολικά δεν πρόκειται να γίνει αν δεν τελειώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα – μνημόνιο. Τότε μόνο θα εξεταστεί το αν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, προκειμένου να γίνει κάποια ρύθμιση.

(πηγή)

Best of internet