Quantcast
THE STREAM

«Αυτές που έσπασαν τη σιωπή» είναι το πρόσωπο της χρονιάς του TIME

Πρόσωπο της χρονιάς για το 2017 είναι όλες και όλοι όσοι βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για την σεξουαλική παρενόχληση


THE NEWSROOM · 6 Δεκεμβρίου 2017

Πολλές εξελίξεις είχαμε μέσα στο 2017, αγαπητοί φίλοι, αλλά σίγουρα ένα από ζητήματα που κατέλαβαν θαρραλέα χώρο στη δημόσια σφαίρα. Με αφορμή τις γυναίκες και τους άντρες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για τις περιπτώσεις που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και με το κύμα καταγγελιών και εξομολογήσεων που ακολούθησε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Weinstein, το περιοδικό TIME αποφάσισε να χρίσει Πρόσωπο της Χρονιάς 2017 όλα αυτά τα άτομα που μίλησαν είτε σε περιοδικά, είτε στις αρχές, είτε απλά με το hashtag #metoo.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό «Time» ανακήρυξε τις «The Silence Breakers» ως person of the year, δηλαδή τις γυναίκες που εξέφρασαν ανοιχτά την γνώμη τους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης. Όπως αναφέρεται σε κείμενο ου περιοδικού:

Οι γυναίκες και οι άνδρες που έσπασαν τις σιωπές τους είναι όλων των φυλών, οικονομικών τάξεων, επαγγελμάτων και από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Μπορεί να εργάζονται σε αγρούς της Καλιφόρνια, ή πίσω από το γκισέ στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου New York City regal Plaza, ή στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι μέρος ενός κινήματος που δεν έχει επίσημο όνομα. Αλλά τώρα έχουν φωνή.

Το Time ξεκίνησε τον θεσμό του «Person of the Year» το 1927 και τον διατηρεί σταθερά από τότε, αναδεικνύοντας κάθε χρονιά «το άτομο εκείνο ή την ομάδα ατόμων που επηρέασαν περισσότερο τη ροή των γεγονότων της περασμένης χρονιάς, είτε για καλό είτε για κακό». Για τις Silence Breakers και το «κίνημα» #metoo το TIME γράφει:

«Είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης -οι οποίοι βγήκαν μπροστά για να πουν τη δική τους ιστορία», δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού ‘Εντουαρντ Φέλσενταλ μιλώντας στην εκπομπή Today του δικτύου NBC τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί «έσπασαν τη σιωπή».

Mάλιστα η Charlotte Alter, η οποία γράφει για το περιοδικό TIME, αναφέρει ότι όλο το θέμα του «Person of the Year 2017» έχει συλληφθεί και υλοποιηθεί από γυναίκες, λέγοντας ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είναι περήφανη που εργάζεται σε αυτό το περιοδικό:

 

Πηγή: TIME

Best of internet