Quantcast
THE STREAM

Από το φεγγάρι ήταν ορατή η κωλοτούμπα του Τατσόπουλου για τη Μποφίλιου

Σε νέα του δήλωση, αφήνει να εννοηθεί ότι την χαρακτήρισε «χαζοβιόλα» για λόγους ιπποτισμού


Κορίνα Πετρίδη · 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πέτρος Τατσόπουλος βάζει ένα τέλος στις κακόβουλες κριτικές που ακολούθησαν τις δηλώσεις του περί Μποφίλιου. Συγκεκριμένα, σήμερα στο πλατό του ΣΚΑΙ, δήλωσε το εξής:

«Εγώ χρησιμοποίησα τον όρο “χαζοβιόλα” για να την προστατέψω. Όταν βλέπεις μια πυρκαγιά σε εξέλιξη, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να φτιάξεις μία αντιπυρική ζώνη. Όταν λοιπόν καθορίζεις από την αρχή έναν άνθρωπο “χαζοβιόλη”, είναι σαν να λες “παιδιά, τα επόμενα τα οποία θα σχολιαστούν είναι σαχλαμάρες, μην τα πάρετε στα σοβαρά. Του δίνεις το σήμα ότι, αυτά που θα ειπωθούν έχουν ειπωθεί με ελαφρότητα, με αβάσταχτη ελαφρότητα, ορισμένα από αυτά με εγκληματικά αβάσταχτη ελαφρότητα, αλλά με ελαφρότητα”»

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, είχε σχολιάσει όσα δήλωσε η Νατάσσα Μποφίλιου σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών κάπως έτσι:

«Νατάσα, γλυκιά μου. Δεν είσαι τροτσκίστρια. Μια χαζοβιόλα είσαι. Οι άνθρωποι που ανέβαιναν στο βουνό ρίσκαραν τη ζωή τους. Εσύ δεν ρισκάρεις τίποτε. Μην σε κρατάμε όμως. Εάν νιώθεις τόσο άσχημα στη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου αλλού. Τα σύνορα είναι ανοιχτά ακόμη. Έως τότε δεν χρειάζεται σώνει και καλά να ανέβεις στο βουνό. Μπορείς να κάνεις και άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες. Να σταματήσεις τις συναυλίες σου, ας πούμε. Τέτοιο χτύπημα δύσκολα η δικτατορία θα το αντέξει”»

Με αυτή την κωλοτούμπα ολυμπιακών προδιαγραφών, ο Πέτρος Τατσόπουλος νομίζει προφανώς ότι αναιρεί το σεξιστικό οχετό της προηγούμενης ημέρας. Στην πραγματικότητα, όμως, επανέρχεται με μία ακόμα πιο υποτιμητική δήλωση, υπαινισσόμενος ότι η τραγουδίστρια είναι ένα μικρό κορίτσι που τοποθετείται με ελαφρότητα και χρειάζεται ένα ώριμο αρσενικό που έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα για να το προστατεύσει. Το βασικό πρόβλημα του κύριου Τατσόπουλου, όμως, είναι η άρνησή του να πιστέψει ότι μία γυναίκα τραγουδίστρια με την αναγνωρισιμότητα της Νατάσσας Μποφίλιου, εκφράζει δημοσίως τον σκεπτικισμό της γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την εγγύτητητά της σε ένα κομμουνιστικό κόμμα και τον Τρότσκι και τη αντίθεσή της στους φασίστες.

Περαστικά κύριε Τατσόπουλε.

Best of internet