Quantcast
THE STREAM

Η αμήχανη στιγμή που ο Μπονάτσος ρωτούσε έναν εγκληματία πολέμου για το ζώδιό του

Από τα διάφορα πράγματα που έχουμε δει η συνέντευξη του Ράτκο Μλάντιτς στον Βλάση Μπονάτσο και τον Παύλο Τσίμα είναι από τα πιο αλλόκοτα


THE NEWSROOM · 23 Νοεμβρίου 2017

Mία τελείως σουρεαλιστική (και ζοφερή) στιγμή των 90s δημοσίευσε το ερευνητικό blog ΧΥΖ Contagion, την ίδια μέρα που ο εγκληματίας των Γιουγκοσλαβικών Πολέμων Ράτκο Μλάντιτς καταδικάστηκε σε ισόβια για το ρόλο του εκεί. Το Δεκέμβριο του 1995 η υποστήριξη της σερβικής πλευράς σε αυτό τον πόλεμο πούλαγε πάρα πολύ, οπότε διάφοροι είχαν σπεύσει να συμβάλλουν στην υπόθεση της “ελληνοσερβικής φιλίας”, ακόμη κι αν η πολιορκία του Σαράγεβου από τις δυνάμεις των Σερβοβόσνιων (των οποίων αρχηγός στρατού ήταν ο Μλάντιτς) βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να έρθουν στη δημοσιότητα τα τρομερά εγκλήματα του πολέμου, με τις σερβικές δυνάμεις να πρωταγωνιστούν σε πάρα πολλά από αυτά. Τότε επικρατούσε ένα αρκετά διαφορετικό κλίμα, όπου ελάχιστη σημασία δίνονταν σε τέτοιες λεπτομέρειες. Για την ακρίβεια, όχι απλά υπήρχε παραπληροφόρηση, αλλά και ενεργή προπαγάνδα υπέρ των σέρβων αδερφών μας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να γυριστεί η εκπομπή αυτή του show ‘Αλλα κόλπα’ στο Mega με παρουσιαστή τον Παύλο Τσίμα, όπου ο Βλάσης Μπονάτσος παίρνει συνέντευξη από τον Μλάντιτς, ενώ παρίσταται και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ανάμεσα στα άλλα, ακούγεται και η ερώτηση “τι ζώδιο είσαι;” προς το Ράτκο Μλάντιτς, το οποίο εδώ που τα λέμε είναι μια πολύ πρωτότυπη προσέγγιση στο “τι ρωτάς τον αρχιστράτηγο της μιας πλευράς σε έναν εμφύλιο“.

Δείτε το βίντεο:

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει τη γνώμη του ο Τσίμας για τη χαλαρή συνέντευξη που παρουσίασε τότε.

Best of internet