Quantcast
THE STREAM

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος από δω και πέρα θα παραδίδει μαθήματα αγάπης από τη θέση του Επίτιμου Διδάκτορα

Επιτέλους η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ αναγνώρισε το κολοσιαίο έργο του


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2017

Πολύ ενθαρρυντικά τα νέα για την επόμενη γενιά θεολόγων, που θα διδάσκουν το σχετικό μάθημα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού όπως διαβάζουμε το ΑΠΘ αποφάσισε να αναγνωρίσει το έργο και τη σκέψη του πιο «αγαπάτε αλλήλους» Μητροπολίτη που έχει περάσει από αυτό την ταλαίπωρη χώρα.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος έρχεται να προστεθεί στο πιο κουλ παρεάκι από επίτιμους διδάκτορες, το οποίο αποτελείται μέχρι στιγμής από το Διονύση Σαββόπουλο, το Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και το Ρομπέρτο Μπενίνι.

Ένας άνθρωπος που καλεί σε αγρυπνία για την εξαφάνιση της ομοφυλοφιλίας, που κατηγορείται για συγκάλυψη βιασμού ανήλικου παιδιού σε ορφανοτροφείο και που βγάζει σέλφιζ με το ζεύγος Μιχαλολιάκου θεωρήθηκε απολύτως κατάλληλος για να αναγορευτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Και γιατί όχι, αγαπητοί φίλοι;

Μάλιστα, η διοίκηση του Πανεπιστημίου έκρινε πως ο Άνθιμος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».

Η τελετή αναγόρευσής του θα γίνει τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, σε περίπτωση που δεν θέλετε να το χάσετε.

Best of internet