Quantcast
THE STREAM

Έτοιμα για το βραβείο Άντερσεν τα ΜΑΤ για την ιστορία του τραυματισμού διαδηλωτών

Λένε ότι οι διαδηλωτές χτυπούσαν μόνοι τους τα κεφάλια τους στην άσφαλτο


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2017

Μαθήματα δημιουργικής γραφής φαίνεται ότι παίρνουν οι ΜΑΤατζήδες της ΕΛΑΣ, εάν κρίνουμε από την αναφορά τους σχετικά με την έφοδο σε διαδηλωτές της πορείας για το Πολυτεχνείο. Οι δικαιολογίες και οι αφορμές τις αστυνομίας για περιπτώσεις αστυνομικής βίας ήταν κατά καιρούς ιδιαίτερα ευφάνταστες και τολμηρές, όπως για παράδειγμα με το διάσημο περιστατικό με τη Ζαρντινιέρα το 2006, όμως μάλλον έντεκα χρόνια μετά φαίνεται ότι τα ΜΑΤ χοντραίνουν ακόμα περισσότερο την όλη φάση με τη μυθοπλασία πηγαίνοντάς την σε επίπεδο παιδιών δημοτικού που τσακώνονται και φωνάζουν «μη χτυπάς τον εαυτό σου».

Συγκεκριμένα, σε απόσπασμα της αναφοράς που δημοσιεύει το omniatv και φαίνεται να συνοδεύει τις συλλήψεις που ακολούθησαν την έφοδο των ΜΑΤ στην πλατεία των Εξαρχείων, τα ΜΑΤ αναφέρουν ότι μόλις εισέβαλαν στην πλατεία Εξαρχείων, οι διαδηλωτές ξάπλωσαν στο δρόμο και χτύπαγαν μόνοι τους τα κεφάλια τους στην άσφαλτο.

Κατά την αιφνιδιαστική κίνησή μας, καταφέραμε να αποκόψουμε στην συμβολή της πλατείας Εξαρχείων με την οδό Σπύρου Τρικούπη και να συλλάβουμε τρία άτομα τα οποία συμμετείχαν στις επιθέσεις καθ’ όλη την διάρκεια που βρισκόμασταν στο σημείο.

Τα εν λόγω άτομα μόλις αντιλήφθηκαν ότι έχουν αποκοπεί από τα υπόλοιπα επιτιθέμενα άτομα, πιάστηκαν μεταξύ τους σφιχτά και ξάπλωσαν στο οδόστρωμα και χτυπούσαν τα κεφάλια τους με δύναμη στο οδόστρωμα και φώναζαν με σκοπό να ματαιώσουν την σύλληψή τους.

Από κοινού με τους συναδέλφους της διμοιρίας μου προσπαθούσαμε να σηκώσουμε τα εν λόγω άτομα από το οδόστρωμα πλην όμως αυτά αντιστεκόντουσαν σθεναρά και με κλοτσιές και απότομες κινήσεις μας χτυπούσαν και προσπαθούσαν να ματαιώσουν την σύλληψη και χειροπέδηση τους».

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες για αναίτια επίθεση στην «ουρά» της πορείας για το Πολυτεχνείο με τα ΜΑΤ να επιτίθενται κατά διαδηλωτών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, την ώρα που αποχωρούσαν από τη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ σε βίντεο φαίνεται να χτυπούν μάλιστα διαδηλωτές που ήταν πεσμένοι στο έδαφος.

Best of internet