Quantcast
THE STREAM

Με μαμούθ, τριχωτούς ρινόκερους και φωτιζόμενους κύκλους θα στολιστεί η Θεσσαλονίκη για τις γιορτές

Προφανώς η δημοτική αρχή αποφάσισε για τα Χριστούγεννα να ντύσει τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονικιά


THE NEWSROOM · 10 Νοεμβρίου 2017

Θεσσαλονικιά αποφάσισε να ντυθεί η Θεσσαλονίκη για τα Χριστούγεννα, αγαπητοί φίλοι, αφού η νύμφη του Θερμαϊκού ετοιμάζεται όχι μόνο να βάλει τα καλά της για τις γιορτές, αλλά βασικά να βάλει ό,τι βρει εύκαιρο.

Όπως διαβάζουμε στο voria.gr, η δημοτική αρχή ήδη από το καλοκαίρι συζητά για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της συμπρωτεύουσας, καταλήγοντας εννοείται σε κάτι απλό και διακριτικό, το οποίο, πέρα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα συμπεριλαμβάνει καραβάκι, τριχωτούς ρινόκερους, «φωτιζόμενους κύκλους», ρομποτικά εκθέματα, καρουζέλ, τρενάκια, «ουρανό με μπάλες», ένα δεκάμετρο φωτιζόμενο πεφταστέρι,  και γενικά μόνο τα πολύ basic πράγματα.

Χριστούγεννα στη φτωχομάνα πέρυσι:

Χριστούγεννα στη φτωχομάνα φέτος:

Η όλη υπερπαραγωγή θα κρατήσει από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και φανταζόμαστε ότι μαζί με τις ταμπέλες welcome to Thessaloniki θα πρέπει να προστεθεί μάλλον και κάποιο disclaimer για κίνδυνο επιληψίας σε άτομα με φωτοευαισθησία. Αναλυτικά ο δήμος Θεσσαλονίκης αναφέρει στην πρότασή του:

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα φυσικό έλατο, ύψους 20 μέτρων. Θα στολιστεί με 14.000 φωτάκια τύπου led. Το περυσινό καράβι που στόλιζε την πλατεία, θα μεταφερθεί μπροστά στο δημαρχείο.

Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ξύλινα φωτιζόμενα σπιτάκια δραστηριοτήτων, καθώς και το σπίτι του Άι – Βασίλη. Επίσης, θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», όπου μέσα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν πέντε ρομποτικά εκθέματα σε πραγματικές διαστάσεις ζώων της εποχής των Παγετώνων. Συγκεκριμένα, μέσα στη φωτιζόμενη σκηνή, που θα στηθεί στη δεξιά πλευρά της πλατείας, θα είναι ένα μαμούθ (2μ), ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων καθώς και ένα γιγάντιο ελάφι.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και παραδοσιακό καρουζέλ καθώς και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι για τα μικρά παιδιά.

Φυσικά το γεγονός ότι συμπληρώνεται κάπως οπτικά η χριστουγεννιάτικη εικόνα δε σημαίνει ότι πρέπει να αφεθεί καμία σπιθαμή του ηχητικού φάσματος αστόλιστη. Οπότε στην πλατεία Αριστοτέλους θα φιλοξενηθούν τρεις μεγάλες συναυλίες με Onirama, Mousa και Ιμαμ Μπαϊλντί. Εμείς ανυπομονούμε για τις φωτογραφίες.

Best of internet