Quantcast
THE STREAM

Η μητέρα του Μανώλη Καπελώνη ζητά από τη Χρυσή Αυγή να σταματήσει να εκμεταλλεύεται πολιτικά το θάνατο του γιου της

Σε δήλωσή της στο Real News η Ουρανία Καπελώνη επιρρίπτει τις ευθύνες της δολοφονίας του στη Χρυσή Αυγή


THE NEWSROOM · 6 Νοεμβρίου 2017

Την οργή της για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί τη δολοφονία του γιου της, Μανώλη Καπελώνη, εξέφρασε η μητέρα του πριν από λίγες ημέρες σε δήλωσή της στο Real News. Ο γιος της, μέλος της Χρυσής Αυγής, δολοφονήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 2013, μετά από επίθεση στα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.

Στο μήνυμά της, η Ουρανία Σμαράγδα Καπελώνη, επέρριψε τις ευθύνες του θανάτου του Μανώλη στη Χρυσή Αυγή που «έσπειρε το μίσος», ότι εκμεταλλεύεται το περιστατικό για να αντλήσει πολιτική υπεραξία, ενώ τόνισε ότι η μοίρα της συνδέεται με εκείνη της Μάγδα Φύσσα.

«Τέσσερα χρόνια μετά τον βίαιο θάνατο του λατρεμένου μας Μάνου, οι δολοφόνοι του παραμένουν άγνωστοι και ατιμώρητοι, ελεύθεροι να συνεχίσουν τη ζωή τους και τα εγκληματικά έργα τους. Ο Μάνος έχασε τη ζωή του λόγω της επαφής του με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αυτό είναι δεδομένο. Αγνός και καλοπροαίρετος νέος, φιλαλήθης και εύπιστος, γεμάτος όνειρα και ανθρωπιστικά ιδεώδη, έπεσε θύμα του πολιτικού μίσους και της μισαλλοδοξίας που έσπειραν αυτοί, στους οποίος πρόσβλεψε ως εξυγιαντές της κοινωνίας», δήλωσε η κα Καπελώνη, σχολιάζοντας την ένταξη του γιου της στο νεοναζιστικό κόμμα.

«Σαν μάνα είμαι σίγουρη ότι αν ζούσε, με τη λογική, τον ανθρωπισμό και την ευασιθησία που διέθετε, σύντομα θα διέκοπτε κάθε σχέση με τον χωρο αυτό. Αντίθετα με την πραγματική φύση του Μάνου, αντίθετα με τη θέλησή μας ως γονιών του, ο τραγικός και άδικος θάνατός του έγινε αντικείμενο ευτελούς προπαγάνδας και πολιτικής εκμετάλλευσης. Οι πολιτικοί “φίλοι” του διεκδικούν ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης το δήθεν δικαίωμά τους στη μνήμη του. Οργανώνουν δημοσίως μνημόσυνα και συγκεντρώσεις για να τιμήσουν όχι τον αληθινό Μάνο, αλλά το ιδεολογικό κατασκεύασμα που έφτιαξαν για να εξυπηρετεί τις πολιτικές του σκοπιμότητες”», συμπλήρωσε.

Η παραπάνω δήλωση μάλλον αφορμάται από το πρόσφατο περιστατικό στο Εφετείο, όπου χρυσαυγίτες έδειραν δύο γυναίκες την ώρα που μοίραζαν υλικό για την προπαγάνδιση εκδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη διπλή δολοφονία Καπελώνη-Φουντούλη.

Ωστόσο, η πολιτική αξιοποίηση της δολοφονίας τους δεν είναι κάτι καινούργιο, αντιθέτως η Ουρανία Καπελώνη αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί συστηματικά τη μνήμη του γιου της για να υποκινήσει το μίσος. Όπως αναφέρει παρακάτω στο μήνυμά της «Ο δικός μάς πόνος είναι βουβός και ιδιωτικός. Την ημέρα του θανάτου του κλεινόμαστε στο σπίτι, για να μην πατήσουμε την εικόνα του παιδιού μας, που γεμίζει τους δρόμους τυπωμένη σε φειγ βολάν με πολιτικά συνθήματα. Δεν τολμάμε να πατήσουμε στο νεκροταφείο, γιατί το μνήμα είναι κατειλημμένο από τους διεκδικητές της μνήμης του, τους ίδιους που απερίσκεπτα τον έστησαν έξω από τα γραφεία τους. μπροστά στα όπλα των δολοφόνων του. Πως να βρει γαλήνη το πνεύμα μας, όταν στη μνήμη του γιου μας γίνεται προσκλητήριο μίσους και διαχσμού; Εύχομαι ο θάνατος του Μάνου μας, αντίθετα με τους σκοπούς όσων όψιμα “υιοθέτησαν” τη μνήμη του, να γίνει σύμβολο όλων των νέων ανθρώπων που ονειρεύονται έναν κόσμο αγάπης και ομόνοιας, απαλλαγμένο από μίσος και βία».

Τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας «Η χαροκαμένη ψυχή μου, φουσκωμένη από θλίψη και απόγνωση, αναζητεί σιωπηλά παρηγοριά στην αλληλεγγύη όλων των μανάδων που θρηνούν αδικοχαμένα παιδιά. Και με τη μάνα του Παύλου Φύσσα, που μας ενώνει κοινή μοίρα, μοιράζομαι νοερά τους στίχους του Βάρναλη που στοιχειώνει το μυαλό μου: Που να σε κρύψω, γιόκα μου, να μη σε βρούνε οι κακο».

Η οικογένεις του Καπελώνη έχει ήδη υποβάλει αγωγή κατά της Χρυσής Αυγής ζητώντας από την ελληνική Δικαιοσύνη να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση της εικόνας και του ονόματός του.  Ο Γιώργος Βλάχος, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση, δήλωσε πρόσφατα ότι «η έκδοση της απόφασης καθυστερεί αδικαιολόγητα και πέραν της διαίωνισης του ψυχικού πόνου των συγγενών δημιουργείται η εντύπωση ότι η Δικαιοσύνη απαραδέκτως προτασσει σκοπιμότητες και σκοπίμως κωλυσιεργεί όλες τις διαδικασίες που αφορούν δικαστικές εκκρεμότητες της Χρυσής Αυγής».

Πηγή: JailGoldenDawn

Best of internet