Quantcast
THE STREAM

Σαμποτέρ του Αθηναϊκού Κράτους γέμισαν με σαμπουάν το συντριβάνι στο Λευκό Πύργο

Ήταν η σταγόνα που έκανε το συντριβάνι να ξεχειλίσει για την πόλη της Θεσσαλονίκης


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2017

Άγνωστοι σαμποτέρ – πράκτορες του κράτους των Αθηνών φαίνεται πως γέμισαν με σαμπουάν συντριβάνι της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το Βασιλικό Θέατρο. To αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει ο κόσμος σαπουνάδες, ένα θέαμα που προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Δήμου. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτή ήταν η κίνηση που έκανε το συντριβάνι να ξεχειλίσει

Πιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς είπε τα εξής:

«Το περιστατικό με τα “παιχνίδια” ορισμένων με σαμπουάν σε κεντρικά σιντριβάνια του Δήμου Θεσσαλονίκης καταδεικνύει ότι η παραβατικότητα επιδρά αποφασιστικά στην απαξίωση των δημόσιων υποδομών.

Η απόθεση πάσης φύσεως οικοδομικών και οικιακών αποβλήτων στα πεζοδρόμια, οι εκτεταμένες φθορές στη δημοτική περιουσία (κτήρια, πάρκα, παιδικές χαρές κ.α.), ο βανδαλισμός σιντριβανιών και τα συνθήματα – βρωμιές σε όλους τους χώρους, ανάγονται πλέον σε μείζονα προβλήματα που συνοδεύουν την αστική διαβίωση.

Για το λόγο αυτό, συντονισμένα και αποφασιστικά, όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να συμβάλλουν στην πάταξη αυτών των φαινομένων, που ως πλημμυρίδα κατακλύζουν τη δημόσια ζωή και επιβάλλουν μια άλλη “αισθητική”, στον αντίποδα μιας πόλης με ευταξία και λειτουργική επάρκεια.

Δεν αρκούν οι προθέσεις και δράσεις του Δήμου, αλλά απαιτούνται μείζονες παρεμβάσεις από τη συντεταγμένη πολιτεία»

Το συντριβάνι πάντως φαίνεται μάλλον εξωτικό με το νέο του look:

Είναι σημαντική η αντίσταση στο Κράτος των Αθηνών και τους βάνδαλους που χρησιμοποιεί αλλά ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν να το μονιμοποιήσουν.

 

Best of internet