Quantcast
THE STREAM

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες χρυσαυγίτες λόγω επειδή ελληνική Δικαιοσύνη

Απ’ ότι φαίνεται είναι κομπλέ να κυκλοφορείς στο κέντρο της Αθήνας και να μοιράζεις μπουκέτα


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2017

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ Τατιάνα Μπόλαρη

Ελεύθεροι κυκλοφορούν πλέον οι 25 χρυσαυγίτες που προσήχθησαν χθες, μετά τη χθεσινή επίθεση που πραγματοποίησαν έξω από το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν κανονίσει μοίρασμα φυλλαδίων για να προπαγανδίσουν εκδήλωσή τους στο Ηράκλειο.  Στο ύψος του εφετείου, επιβάτες ενός διερχόμενου τρόλει δυσανασχέτησαν για την εμφάνισή τους στην περιοχή. Μέλη της Χρυσής Αυγής τους άκουσαν κι επιχείρησαν να μπουν μέσα για να τους επιτεθούν. Το περιστατικό είδαν δύο γυναίκες που βρίσκονταν στην περιοχή, με αποτέλεσμα η μία, η Ευγενία Κουνιάκη, που τυχαίνει να είναι συνήγορος υπεράσπισης της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, να φωνάξει στον οδηγό «Κλείστε τις πόρτες».

Οι χρυσαυγίτες άκουσαν την έκκληση της γυναίκας και της επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. H ίδια περιέγραψε το χρονικό της επίθεσης στην παρακάτω συνέντευξη.

Οι προσαγωγές που έγιναν ήταν 25, εκ των οποίων οι 23 ήταν άνδρες και οι δύο γυναίκες. Ωστόσο, όπως δήλωσε και ή ίδια σε συνέντευξή της, ο χρυσαυγίτης που της επιτέθηκε δεν ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες, ενώ κατήγγειλε την αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν το περιστατικό.

Την επίθεση κατήγγειλε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου».

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) ζήτησε την άμεση σύλληψη των δραστών και κάλεσε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 8.30, στο Εφετείο της Αθήνας.

 

Best of internet