Quantcast
THE STREAM

Για μόλις δέκα εκατομμύρια ευρώ καταδίκασαν ξανά οι ασέβαστοι δικαστές τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ντροπή για μια μίζα να μένει στη φυλακή ο άνθρωπος πίσω από τόσα σπουδαία ζεϊμπέκικα


THE NEWSROOM · 30 Οκτωβρίου 2017

Και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δίκασε με τη σειρά του τον Άκη Τσοχατζόπουλο και το παρεάκι του για τις μίζες από τα εξοπλιστικά. Η επανεξέταση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέληξε με την πρόεδρο του δικαστηρίου Ανθή Γκάμαρη να ανακοινώνει πως όλο το κρου των 16 κατηγορούμενων που έλαβε προμήθειες για τα υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 είναι ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μία λεπτομέρεια άλλαξε μόνο και αυτό ήταν το μέγεθος της μπάζας. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε ότι το ποσό που είχαν σπρώξει προς τον τσάρο Άκη και το τσιράκι του Σμπώκο ήταν μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ, αντί για τα 40 εκατομμύρια που είχε αποφασίσει πρωτόδικα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Επομένως, και οι 16 κατηγορούμενοι θεωρούνται ξανά ένοχοι, πιο συγκεκριμένα οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Ιωάννης Σμπώκος, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μόλντενάουερ, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Το δικαστήριο δεν τελειώνει εδώ παρά την δυσάρεστη για τους κατηγορούμενους απόφαση, καθώς αυτή τη στιγμή οι δικηγόροι τους προσπαθούν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Η απόφαση των δικαστών στο συγκεκριμένο ζήτημα (η οποία θα εκδοθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου) είναι καθοριστική καθώς όλοι είναι έξω από τη φυλακή με αναστολή εκτός από τον Σμπώκο.

(πηγή)

 

Best of internet