Quantcast
THE STREAM

«Ήξερα πράγματα αλλά δεν έκανα κάτι» δήλωσε ο Ταραντίνο για την υπόθεση Γουάινσταϊν

Ο σκηνοθέτης είχε κάνει και τις 7 ταινίες του με τον μεγαλοπαραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν


THE NEWSROOM · 20 Οκτωβρίου 2017

Ο διάσημος και αγαπημένος σε πολλούς σκηνοθέτης Κουεντίν Ταραντίνο τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του για το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων του μεγαλοπαραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν, λέγοντας για τον εαυτό του ότι γνώριζε κάποια πράγματα και ότι θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι νωρίτερα. Ο Κουεντίν Ταραντίνο, ο οποίος τις 7 ταινίες μεγάλου μήκους του τις έχει κάνει όλες με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, όταν βγήκε στη δημοσιότητα το εκτενές ρεπορτάζ της New York Times με τις καταγγελίες εις βάρος του Γουάινσταϊν, είχε δηλώσει αρχικά τα εξής:

Την τελευταία εβδομάδα είμαι εμβρόντητος και συντετριμμένος με τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον εδώ και 25 χρόνια φίλο μου Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Χρειάζομαι μερικές μέρες ακόμη για να επεξεργαστώ τον πόνο, τα συναισθήματα, τον θυμό και τις αναμνήσεις και ύστερα θα μιλήσω δημόσια για αυτό.

Μια εβδομάδα μετά το πρώτο αυτό μήνυμα του, ο Κουεντίν Ταραντίνο έδωσε συνέντευξη στη New York Times, δηλώνοντας ότι γνώριζε αρκετά πράγματα πολύ πριν αυτά έρθουν στο φως της δημοσιότητας και ότι δεν έπραξε τα δέοντα, ενώ είπε ότι δυσκολευόταν να πιστέψει ότι ο Γουάινσταϊν έκανε ό,τι έκανε τόσο απροκάλυπτα.

«Ήταν κάτι περισσότερο από συνηθισμένες φήμες, συνηθισμένο κουτσομπολιό. Δεν ήταν από δεύτερο χέρι, ήξερα ήδη ότι είχε κάνει μερικά από όλα αυτά τα πράγματα.» δήλωσε σε συνέντευξη στη New York Times.«Εύχομαι να είχα αναλάβει ευθύνη για αυτά που είχα ακούσει. Εάν είχα κάνει όσα έπρεπε να κάνω τότε, θα έπρεπε να μην συνεργαστώ μαζί του.»

Ωστόσο ο Ταραντίνο είπε στην συνέντευξη ότι είχε ακούσει για τη συμπεριφορά του Γουάινσταϊν αρκετά πριν δημοσιευτούν τα πρόσφατα άρθρα για το σκάνδαλο. Μάλιστα ανέφερε ότι η τότε σύντροφός του, Μίρα Σορβίνο του είχε πει για ένα περιστατικό στο οποίο ο Γουάινσταϊν είχε προβεί σε ανεπιθύμητες προτάσεις και αγγίγματα, ενώ πρόσθεσε ότι γνώριζε και για τον συμβιβασμό μεταξύ Γουάινσταϊν και Ρόουζ Μακγόουαν.

O Κουεντίν Ταραντίνο με την τότε σύντροφό του Μίρα Σορβίνο

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το έκανε τόσο απροκάλυπτα. Σκεφτόμουν: ‘Όντως; Όντως;’, Αλλά αυτό που σκεφτόμουν τότε, σε εκείνη τη φάση, ήταν ότι είχε ένα συγκεκριμένο κόλλημα με τη Μίρα. Νόμιζα ότι ο Χάρβεϊ ήταν κολλημένος μαζί κάπως σαν τον Σβενγκάλι. Επειδή είχε μπερδευτεί μαζί της, ξεπέρασε τρομερά τα όρια. (…) «Απλώς έβαζα στο περιθώριο τα περιστατικά.

Ό,τι κι αν πω τώρα θα ακουστεί σαν την πιο χάλια δικαιολογία. Όλοι όσοι ήταν κοντά στον Χάρβεϊ είχαν ακούσει τουλάχιστον ένα από αυτά τα περιστατικά. Ήταν αδύνατον να μην το ακούσεις.

Το αντιμετώπισα σαν να ήταν ένας διευθυντής της δεκαετίας του ’50 που κυνηγούσε τη γραμματέα του γύρω από το γραφείο, λες και αυτό ήταν εντάξει. Το φέρω ως βάρος αυτό τώρα».

Εκτός από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις από τα θύματα της παρενοχλητικής συμπεριφοράς του Γουάινσταϊν, μεγαλώνει και η λίστα του Χόλιγουντ με όλους όσοι γνώριζαν συγκεκριμένα πράγματα για την περίπτωση του Γουάινσταϊν, αλλά δεν είχαν μιλήσει. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο Κουεντίν Ταραντίνο πρακτικά δεν πρόκειται να γυρίσει άλλη ταινία με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, αν και δεν θα ήταν απίθανο να ήταν sex offender και ο επόμενος παραγωγός.

 

Best of internet