Quantcast
THE STREAM

Πρόστιμο για μετάδοση ψεύτικης είδησης έριξε -τελείως αναπάντεχα- το ΕΣΡ στον Μένιο Φουρθιώτη

Το πρόστιμο αφορά την έγκυρη δημοσιογραφική εκπομπή «Αποκαλυπτικά» που μεταδίδεται στο E TV


THE NEWSROOM · 17 Οκτωβρίου 2017

Πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στο Ε TV, το πρώην κανάλι του Μένιου Φουρθιώτη. Η αλήθεια είναι πως περισσότερη εντύπωση μας έκανε η ενεργοποίηση του ΕΣΡ παρά το ότι το Ε ΤV βρέθηκε να τιμωρείται για παράβαση δεοντολογίας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, η ελεγκτική αρχή έριξε πρόστιμο στο γνωστό ναό της ενημέρωσης για μετάδοση ψευδούς είδηση και προσβολή προσωπικότητας. Αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Αποκαλυπτικά” του αγαπημένου μας παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, όπου μεταδόθηκε η ψεύτικη είδηση πως ο πρόεδρος της εταιρείας μετρήσεων Nielsen έχει συλληφθεί.

Η εταιρεία δεν ψήθηκε ιδιαίτερα με τα fake news του Μένιου Φουρθιώτη και έκανε προσφυγή στο ΕΣΡ, το οποίο επιδίκασε πρόστιμο 100.000 ευρώ στο Ε ΤV. έτσι τιμωρούνται όσοι αναζητούν την αλήθεια και κάνουν κανένα μικρό λάθος.

Βέβαια αν οι πληροφορίες μας δεν ευσταθούν (καθώς το ΕΣΡ δεν έχει ανανεώσει ακόμη το site του) τότε η είδηση για πρόστιμο στο Μένιο είναι hoax και μπορεί να φάμε εμείς πρόστιμο. Ή να γράψει κάποιος με τη σειρά του ότι φάγαμε ακόμη κι αν αυτό δε συνέβη #hoaxception.

 

Best of internet