Quantcast
THE STREAM

Στις 20 Οκτώβρη θα γλεντήσει η ΕΛ.ΑΣ. τη γιορτή της με φιέστες, εκκλησιασμούς και εκθέσεις ζωγραφικής

Η Ελληνική Αστυνομία τιμάει τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο, προστάτη των περιπολικών και των ματατζήδων


THE NEWSROOM · 16 Οκτωβρίου 2017

Δεν είναι αστείο, στις 20 Οκτωβρίου θα πούμε όλοι χρόνια πολλά στην αγαπημένη μας Ελληνική Αστυνομία, καθώς είναι η μέρα που γιορτάζει ο προστάτης της. Άγιος Αρτέμιος. Το κράτος έχει αποφασίσει ότι χρειάζεται να έχει και η ΕΛ.ΑΣ. μια γιορτή (αν και το γιορτάζουν σε κάθε διαδήλωση), οπότε στις 20 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Αρτεμίου καθιερώθηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας», η οποία από ό,τι φαίνεται φέτος θα είναι γκράντε.

H EΛ.ΑΣ. λοιπόν έχει προγραμματίσει διάφορα εορταστικά σκηνικά, τα οποία θα απογειωθούν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (δεν περιμέναμε ποτέ χίπστερ επιλογές από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά είναι γεμάτη εκπλήξεις), στις 19.30 το απόγευμα της 20ής Οκτωβρίου, στην οποία θα είναι όλη η αφρόκρεμα αστυνομίας και κυβέρνησης. Και επειδή ΕΛ.ΑΣ. και στρατός χωρίς παπάδες δε γίνονται, το ίδιο πρωί θα γίνει θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ την προηγούμενη θα γίνει περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Αρτεμίου, σε ένα πραγματικά μεσαιωνικό σκηνικό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα υπάρξουν ακόμη τα εξής: Από σήμερα έως και 20 Οκτωβρίου πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα Αίματος του Σώματος. Το μισό αίμα που θα συγκεντρωθεί θα πάει σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία. Η άλλη μεγαλειώδης εκδήλωση για την οποία έχουμε ήδη μιλήσει είναι έκθεση ζωγραφικής αστυνομικών και υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), όπου θα μπορέσουμε να δούμε αυθεντική μπατσοτέχνη.

Επίσης, θα συγκεντρωθούν και διάφορα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα πάνε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Τέλος επειδή οι παπάδες ποτέ δεν είναι αρκετή, θα γίνουν και δοξολογίες σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

 

Best of internet