Quantcast
THE STREAM

Πρώην υποψήφιος της Χ.Α αποχωρεί επειδή οι ναζί που αγάπησε είναι πια τσιράκια των Μαρινάκη και Μητσοτάκη

Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής φαίνεται να την κοπανάνε μαζικά από την οργάνωση όσο η δίκη προχωράει


THE NEWSROOM · 16 Οκτωβρίου 2017

Δύσκολη φαίνεται να είναι η περίοδος που διανύουμε για τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή σύμφωνα με την πρωτοβουλία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής JailGoldenDawn. Άλλο ένα στέλεχος, αυτή τη φορά ο πρώην υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Δημήτρης Σταθάκης αποχώρησε με τη σειρά του από τη Χ.Α. Ο Σταθάκης μάλιστα κατήγγειλε ότι ανάμεσα στους λόγους είναι ότι η οργάνωση εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα  “του Μαρινάκη, της Ντόρας και του Μητσοτάκη”.

Ο Σταθάκης έκανε δηλώσεις στο παρελθόν σε αντίστοιχο κλίμα και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Εκεί είχε επαναλάβει τις μπηχτές για Μαρινάκη και Λαγό (σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λαγός υπερασπίστηκε το Μαρινάκη) ενώ έκανε κριτική και στον Φύρερ της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο.

“Για τα μάτια του Μαρινάκη ξεσπάθωσε ο Λαγός… μπορεί να είμαστε αφελείς και επιπόλαιοι… αλλά χρήσιμοι ηλίθιοι όχι…”

Με τον Μαρινάκη, την Ντόρα και το Μητσοτακέικο” η Χρυσή Αυγή

Όπως φαίνεται, ο Σταθάκης δε φαίνεται να έχει και την καλύτερη γνώμη για τη ναζιστική οργάνωση. Σε άλλη ανάρτηση λέει την όχι ιδιαίτερα κολακευτική άποψή του για αυτούς που απέμειναν στη Χρυσή Αυγή στα Χανιά:

Ο Σταθάκης είναι γεωπόνος και η υποψηφιότητά του είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες για τις περιφερειακές εκλογές το 2014  στο ξενοδοχείο Belvedere από την ίδια την οργάνωση, ενώ η θέση του ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στα Χανιά. Ο Σταθάκης είναι ο τελευταίος από μια σειρά στελεχών που έφυγαν από τη Χρυσή Αυγή το τελευταίο διάστημα. Μια ακόμη πρόσφατη αποχώρηση / ανεξαρτητοποίηση ήταν αυτή των Χρήστου Κιτσόπουλου και Αναστάσιου Ναθαναηλίδη, περιφερειακών συμβούλων της  περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι δυο άντρες είχαν τη δικιά τους εκδοχή σχετικά με το γιατί δεν ανήκουν πλέον στη Χρυσή Αυγή, αλλά το κλίμα του τελευταίου διαστήματος και τα ισχυρά πλήγματα που έχει δεχτεί η Χρυσή Αυγή στο δικαστήριο δημιουργούν υποψίες πως διάφορα στελέχη θέλουν να πάρουν αποστάσεις από τη ναζιστική οργάνωση όσο προλαβαίνουν. Η πιο επιφανής αποχώρηση μέχρι στιγμής ήταν αυτή του Νίκου Μίχου, πρώην βουλευτή Ευβοίας. Παρότι ο Μίχος έβγαλε ολόκληρη διακήρυξη (ανορθόγραφα), τόσες αποχωρήσεις το τελευταίο διάστημα ενδέχεται και να μην είναι σύμπτωση.

 

 

Best of internet