Quantcast
THE STREAM

Με Αλκίνοο Ιωαννίδη θα διδάσκεται από δω και πέρα το μάθημα των Θρησκευτικών

Από το Λύκειο θα προετοιμάζονται οι μαθητές για το φεστιβάλ στην Αρβανίτσα


THE NEWSROOM · 11 Οκτωβρίου 2017

Έντεκα «φακέλους μαθητή» πλην της σχετικής εγκυκλίου έστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία φέτος, με τους οποίους προτείνει πιθανούς τρόπους διεξαγωγής του μαθήματος των Θρησκευτικών στο νέο Λύκειο. Η λογική πλέον είναι ότι δεν θα ζητείται πλέον από τους μαθητές απομνημονεύουν για τους βίους και τα έργα των αγίων, αλλά ότι θα προσπαθούν να προσεγγίσουν μαζί με τους καθηγητές τους ευρύτερα τις έννοιες της θρησκείας και της θρησκευτικότητας.

Yπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση ήταν το μάθημα να συμπληρώνεται από τη «Συννεφούλα» του Σαββόπουλου, τον «Μπαγάσα» του Άσιμου, καθώς και το ποπ χιτάκι της Rihanna «Umbrella». Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, μετά τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Εκκλησίας.

Όπως και να ‘χει φρέσκο αεράκι θα φυσήξει φέτος στις σχολικές αίθουσες την ώρα των θρησκευτικών με το μάθημα να συνοδεύεται από αγαπημένα έντεχνα άσματα, όπως, για παράδειγμα, ο «Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωανίδη.

Το Υπουργείο επίσης προτείνει στους καθητητές να προβάλλουν και να συζητήσουν με τους μαθητές την ταινία «Ναυαγός» με τον Τομ Χανκς.

Τέλος, πέραν του ελληνικού ρεπερτορίου, προτείνεται και το τραγούδι της Joan Osborne «What if God was one of us». Οι μαθητές αφού το ακούσουν θα κληθούν να γράψουν συγκεκριμένα σε αυτοκόλλητα χαρτάκια υποθετικές ερωτήσεις προς το Θεό και, σε περίπτωση που δεν τους απαντήσει, θα κάτσουν να τις σκεφτούν μόνοι τους.

Best of internet