Quantcast
THE STREAM

Αγρίνιο: Άγνωστοι σαμποτέρ διακόπτουν για πέμπτη φορά το μάθημα σε σχολείο πετώντας ναφθαλίνη

Άγνωστο αν οι δράστες έχουν ψύχωση με το σκόρο ή πρόκειται για κάποια νέα μορφή τρομοκρατίας


THE NEWSROOM · 10 Οκτωβρίου 2017

Μια ενδιαφέρουσα μορφή τρομοκρατίας φαίνεται να κάνει πράξη κάποιος στο Αγρίνιο. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά, ένα σχολείο αναγκάζεται να διακόψει το μάθημα επειδή κάποιος πέταξε ναφθαλίνη. Το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου ήταν το τελευταίο θύμα.

Οι αρχές δε γνωρίζουν αν η ναφθαλίνη είναι μια εξελιγμένη μορφή της παλιάς φάρσας με την αμπούλα βρώμας στο σχολείο ή αν κάποιος είναι μόνιμα μεθυσμένος και πιστεύει πως τα σχολεία του Αγρινίου είναι γιγάντιες αποικίες σκόρων. Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα τέσσερα διαφορετικά της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε μιλάμε για κάποιον κατά συρροήν ρίπτη ναφθαλίνης.

Η ναφθαλίνη είναι ένα παράγωγο της επεξεργασίας του αργού πετρελαίου και χρησιμοποιούνταν κάποτε σε μικρές μπαλίτσες μέσα στις ντουλάπες για να προστατέψει τα ρούχα από το έντομο που λέγεται σκόρος. Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε ότι προκαλεί καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας, αντικαταστάθηκε σιγά σιγά με άλλες, λιγότερο επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται από την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχει ήδη δικογραφία σε βάρος του άγνωστο δράστη για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, σύμφωνα με αγρινιώτικα μέσα (1, 2).

 

Best of internet