Quantcast
THE STREAM

Παρουσιάστηκε σήμερα η καινούρια μασκότ του ΟΑΣΑ που κόστισε 5.500 ευρώ

Επιτέλους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας έχουν πρόσωπο


Χρήστος Πρόεδρος · 5 Οκτωβρίου 2017

Tα μεγάλα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου καρτουν-μασκότ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, δηλαδή της ΣΤΑΣΥ, έγιναν αθόρυβα με την λειτουργία του καινούριου site athenacard.gr. Το site που ανέβηκε μετά την ξαφνική ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών για άμεση μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο φιλοξενεί επιτέλους μια μασκότ, μια χαριτωμένη και καλοσυνάτη μορφή στην οποία μπορείς να προβάλλεις όλα τα στοργικά συναισθήματα που σου προκαλούν τα αθηναϊκά μέσα μεταφοράς, με την εξτρά λεπτομέρεια ότι αυτή η μασκότ έχει κοστίσει στον ΟΑΣΑ 5.500 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο ΟΑΣΑ είχε προαναγγείλει μπόλικα fancy πράγματα όπως μια παρουσίαση powerpoint, κάμποσα φυλλάδια και την μασκότ καρτούν που στοίχισαν τελικά 12.000 ευρώ προ ΦΠΑ. Τι ανέφερε τότε ο ΟΑΣΑ:

«Ονοματοδοσία – Δημιουργία και Σχεδιασμός Character Concept τύπου Cartoon, campaignable χαρακτηριστικών, με σκοπό την ενημέρωση και προώθηση του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την εκπαίδευση των χρηστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ένταξη στην καθημερινότητα του πολίτη ενός character τύπου μασκότ για την καλλιέργεια μίας φιλικότερης σχέσης μεταξύ του πολίτη και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Θα έχει τη δυνατότητα προσαρμογής σε ενημερωτικά animation videos και όποιες άλλες προσαρμογές απαιτηθούν. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Συνέντευξη Τύπου»

Το ‘κάρακτερ κόνσεπτ καρτούν με τα καμπεηναμπλ χαρακτηριστικά’ για την ενημέρωση και την προώθηση του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου προφανώς τελικά είναι αυτό, όπως παρουσιάζεται στο ολοκαίνουριο athenacard.gr:

Όπως και να χει, αυτό το –ό,τι-μπορεί-να-είναι-τέλος-πάντων, έχει την ευγενική καλοσύνη να δίνει πληροφορίες που γίνονται κατανοητές μόνο όταν τις ακούμε από το στόμα του:

Ανυπομονούμε πραγματικά να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον καινούριο μας μικρό φίλο που δίνει μια χαρούμενη, διασκεδαστική και ίσως ανθρώπινη (δεν ξέρουμε ακόμα) όψη στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Μέχρι τότε, ψηφίστε.

Best of internet