Quantcast
THE STREAM

Ξενοδοχείο δεκατεσσάρων ορόφων θα ανεγείρει η Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Πρωτεργάτης ο Χρυσόστομος Β’, εκείνος ο γλυκός άνθρωπος που ήθελε να φτιάξει σχολεία για να απαλείψει την ομοφιλοφυλία


THE NEWSROOM · 4 Οκτωβρίου 2017

Πράσινο φως έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο στον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου, Χρυσόστομο Β’, και σε Ούγγρο επενδυτή για την ανέγερση πεντάστερου 14όροφου ξενοδοχείου στην κυπριακή κωμόπολη της Γηροσκήπου. Η επένδυση είχε μείνει εδώ και καιρό στον αέρα, αφού το Τμήμα Αρχαιοτήτων διενεργούσε ανασκαφές στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρχαιολόγοι  είχαν ήδη εντοπίσει μεγάλο κτίσμα και συναφείς εγκαταστάσεις της Ελληνιστικής Περιόδου. Ωστόσο, οι ανασκαφές και οι μελέτες διακόπησαν και η κυβέρνηση προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό του τεμαχίου ως «αρχαίο μνημείο», με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν κανονικά οι εργασίες για τους λεγόμενους «Πύργους του Αρχιεπισκόπου».

Αμφιβολίες για την επένδυση εξέφρασε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, αφού στα σχέδια προβλέπεται η ανέγερση ξενοδοχείου ύψους 60 μέτρων, με κίνδυνο τα αεροπλάνα να βρίσκουν πάνω στα θεόρατα ματσούκια του Αρχιεπισκόπου.

Αν και δεν μπορούμε ακριβώς να καταλάβουμε το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση, είμαστε σίγουροι ότι θα έχει κάποια σχέση με την Ορθοδοξία και το λόγο του Χριστού, και δεν θα εκπορεύεται από ιδιοτελή και ποταπά κίνητρα.

 

Αλλά μιας και αναφερθήκαμε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ας κάνουμε μία σύντομη αναδρομή σε παλαιότερες δηλώσεις του.

Όποιες λέξεις και αν χρησιομοποιήσω η ουσία είναι η ίδια. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Η ομοφιλοφυλία είναι μία ανωμαλία

και

Όταν ο ίδιος ο Χριστός λέει για αυτούς που κάνουν αυτές τις δουλειές “ου βασιλείαν θεού κληρονομήσουσιν” εγώ τι να πω; Ότι θα τους βάλει στο κέντρο του παραδείσου ο Θεός αυτούς; Ο Θεός δεν βάζει κανέναν δωρεάν. Πρέπει να αγωνιστούν.

Η ομοφιλοφυλία είναι εκτροπή. Δεν είναι κάτι το φυσιολογικό. Είναι παρά φύσιν και οφείλομεν να αγωνιζόμεθα

και την επική δήλωση

Σκεφτόμασταν να κάνουμε και σχολεία. Και μάλιστα να ξεκινήσουμε από τα νηπιαγωγεία […] Θεού θέλοντος και μέχρι το Σεπτέμβρη θα προετοιμαστούμε καταλλήλως για 10 νηπιαγωγεία (μάξιμουμ 20) και μέσα σε δύο χρόνια να μπορέσουμε να κάνουμε δύο δημοτικά και μέσα σε έξι χρόνια να ετοιμάσουμε γυμνάσια και λύκεια και να κάνουμε μία υποδειγματική εκπαίδευση. Θα δώσουμε κατευθύνσεις να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι, ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα βοηθήσουν τον τόπο και θα είναι παράδειγμα προς μίμησιν.

 

Best of internet